Deputatul Ungureanu (USR), de la care a pornit dosarul Lucan: Iniţiativa „Fără penali” nu mai poate fi ignorată

Deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu, cel de la care a pornit dosarul Lucan, declară că majoritatea PSD-ALDE nu poate ignora iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, deoarece exprimă voinţa unui milion de oameni la nivel naţional.

2703 afișări
Imaginea articolului Deputatul Ungureanu (USR), de la care a pornit dosarul Lucan: Iniţiativa „Fără penali” nu mai poate fi ignorată

Deputatul Ungureanu (USR), de la care a pornit dosarul Lucan: Iniţiativa „Fără penali” nu mai poate fi ignorată

Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, la Primăria Cluj-Napoca, unde USR Cluj a depus listele cu peste 33.000 de semnături adunate din municipiu în cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice”, că după depunerea acestora, majoritatea PSD-ALDE nu va putea să nu ţină cont de voinţa unui milion de oameni la nivel naţional.

„Societatea civilă, împlicată în campania <Fără penali în funcţii publice>, începe să devină o forţă în România. Mesajul către majoritatea parlamentară PSD –ALDE este <nu vă puteţi juca cu semnăturile şi nu le puteţi ignora>, astfel că nu va putea să nu ţină cont de voinţa unui milion de oameni la nivel naţional. Vorba aceea legată de primari şi parlamentari, <să fure, dar să ne facă şi nouă ceva>, dispare din mentalul colectiv, pentru că omul care a semnat îşi asumă şi angajamentul să nu mai pună, la vot, ştampila pe o persoană asupra căreia planează suspiciuni de corupţie”, a spus Ungureanu.

Preşedintele interimar al USR Cluj, Christian Schuster, a declarat, la rândul său, că a adus la Primăria Cluj-Napoca munca sutelor de voluntari care au strâns peste 33.000 de semnături din municipiu, „reprezentând voinţa clujenilor care vor să schimbe ceva în România”.

„Primăria va valida aceste liste, după care acestea se vor duce la Curtea Constituţională şi la Parlament, pentru a intra în procesul legislativ. Aşteptam mai multe semnături, dar este extrem de bine că atât de mulţi voluntari s-au implicat, iar la nivel de judeţ s-au adunat peste 51.000”, a spus Schuster.

La acţiunea de depunere a listelor de semnături a participat şi vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu.

Primăria Cluj-Napoca are termen de 15 zile lucrătoare pentru a verifica listele de semnături depuse de USR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici