Desemnarea lui Ciucă, analizată în presa străină. Cine este marele câştigător al alianţei politice

  • Marele câştigător al alianţei descrisă de analişti drept „contra firii” este PSD, susţin jurnaliştii străini.
  • Aceştia analizează coaliţia de guvernare care se formează la Bucureşti între PNL, PSD şi UDMR.
9872 afișări
Imaginea articolului Desemnarea lui Ciucă, analizată în presa străină. Cine este marele câştigător al alianţei politice

Sursa foto: Mediafaxfoto

Un general român în retragere a fost însărcinat să formeze guvernul după aproape două luni de criză politică, scriu jurnaliştii de la ziarul Le Figaro.

Liberalii, aflaţi la putere, şi social-democraţii, vechii lor adversari, au decis să se alieze, iar preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze o echipă. Ministru interimar al Apărării, Ciucă are 54 de ani şi va rămâne la conducere până jumătatea anului 2023. Atunci, el va preda funcţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, în baza unei înţelegeri privind rotaţia la putere stabilită de cele două partide.

Un veteran al Afganistanului, Nicolae Ciucă nu are mare experienţă în politică şi va fi nevoit să împace interesele celor două partide rivale. Profilul său de militar ar putea linişti România, o ţară în care armata este una dintre cele mai respectate instituţii, mai susţin jurnaliştii francezi.

Marele câştigător al alianţei descrisă de analişti drept „contra firii” este PSD. După ce în plan european a fost criticat din caiza măsurilor luate în domeniul justiţiei, PSD primeşte cele mai multe ministere în noul Guvern şi revine la putere după doi ani, consideră francezii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici