Dezbaterea moţiunii PNL pe tema învăţământului se reia săptămâna viitoare

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca dezbaterea moţiunii simple a PNL pe tema învăţământului să fie reluată, miercurea viitoare, în plen, urmând să fie supus la vot punctul de vedere al Comisiei de regulament, a anunţat, miercuri, secretarul Camerei Dumitru Pardău.

13 afișări
Imaginea articolului Dezbaterea moţiunii PNL pe tema învăţământului se reia săptămâna viitoare

Dezbaterea moţiunii PNL pe tema învăţământului se reia săptămâna viitoare

Acesta a precizat că, săptămâna viitoare, în şedinţa de miercuri, va fi reluată dezbaterea moţiunii simple a PNL de la momentul în care liderii grupurilor parlamentare au cerut un punct de vedere al comisiei pentru Regulament privind respectarea pocedurilor.

Dezbaterea moţiunii simple a PNL pe tema învăţământului a fost înteruptă, în urmă cu două săptămâni, în Camera Deputaţilor, pe motiv că deputatul PNL Alina Gorghiu nu a citit textul iniţial al moţiunii depuse de liberali, ci un text modificat. Preşedintele Camerei deputaţilor Roberta Anastase a cerut punctul de vedere al comisiei pentru regulament, dacă acest lucru este corect din punct de vedere procedural.

Comisia pentru regulament a apreciat că dacă semnatarii moţiunii depuse iniţial doresc, în continuare, să fie dezbătută în plenul Camerei problema învăţământului, trebuie să reia procedura prevăzută de Regulament şi să depună textul unei moţiuni cu acest subiect în timpul unei şedinţe a plenului. Membrii Comisiei de regulament au precizat că faptul că deputatul PNL a citit în plen un alt text al moţiunii arată că semnatarii moţiunii au renunţat la susţinerea textului iniţial. Varianta citită nu poate nici ea fi supusă dezbaterii pentru că nu îndeplineşte condiţiile regulamentare, au mai apreciat membrii comisiei.

PNL solicită Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să nu blocheze dezbaterea moţiunii simple a liberalilor pe tema învăţământului, a declarat, miercuri, deputatul PNL Alina Gorghiu, care a criticat decizia comisiei de regulament ca PNL să reia procedurile de depunere a moţiunii.

Gorghiu a precizat, la o conferinţă de presă, că recomandarea comisiei de regulament ca liberalii să o ia de la capăt cu procedurile de depunere a moţiunii simple „Educaţia sub cenzura Ecaterinei Andronescu, istoria se repetă” este marcată de „sindromul incorectitudinii politice”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici