Diaconescu: Am mers la independenţi pentru că trebuia să aleg un grup parlamentar

Fostul senator al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că a aderat la grupul parlamentar al indepenţilor întrucât nu putea activa în afara unui grup, potrivit Regulamentului Senatului.

24 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Am mers la independenţi pentru că trebuia să aleg un grup parlamentar

Diaconescu: Am mers la independenţi pentru că trebuia să aleg un grup parlamentar (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Diaconescu a precizat că opţiunea de a adera la grupul indepenenţilor din Senat este una legată doar de respectarea prevederilor Regulamentului. "Îmi aleg singur opţiunile, când doresc şi cum doresc", a spus el, răspunzând unei întrebări pe marginea eventualei sale aderări la un alt partid politic.

Diaconescu a evitat să avanseze motive explicite ale demisiei din PSD.

El a negat sugestia lui Ilie Sârbu, că ar fi negociat postul de ambasador la Paris. "Eu, spre deosebire de Ilie Sârbu, nu am uzajul negocierilor cu Palatul Cotroceni", a spus Diaconescu la Antena 3.

De asemenea, el a negat şi eventuale negocieri pentru alte funcţii la guvernare, cum ar fi postul de ministru de Externe.

"Dacă doream neapărat funcţii, le putea obţine prin negocieri. Puteam merge pe varianta propusă de Victor Ponta pentru preşedinţia Senatului, care era oricum de neaplicat, pentru că era exclus ca PDL să cedeze postul pentru un pesedist, oricine ar fi fost acela. (...) Nu am crezut în această propunere, pentru că existau vicii de fond. (...) Nu am mers nici măcar pe varianta încurajată de Mircea Geoană, având în spate argumentul susţinerii populare a organizaţiei din care fac parte, şi puteam să fiu preşedinte executiv", a afirmat Diaconescu.

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului. Diaconescu a confirmat demisia, dar a spus că nu vrea să facă alte comentarii.

Surse politice şi juridice declarau, marţi, că Diaconescu a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) cu privire la monitorizarea sa la care a făcut referire ziarista Floriana Jucan în ziua Congresului social-democraţilor, la conducerea căruia politicianul candida.

Ulterior, liderul PSD Cristian Diaconescu a confirmat că a făcut o plângere la Parchet "in rem", pentru a se clarifica dacă există o faptă penală şi dacă a avut loc un filaj în ziua Congresului social-democraţilor.

El a spus că doreşte ca autorităţile să facă lumină în acest caz. Diaconescu a spus că pentru sănătatea societăţii româneşti este mai bine ca acest lucru să se întâmple şi a menţionat că nu are nimic de ascuns sau să-şi reproşeze.

Diaconescu a spus că nu a făcut o plângere penală împotriva unei persoane, sesizarea in rem referindu-se la posibili autori. "Vreau să clarific, nu doar pentru mine, dacă a existat ceva, pentru că dacă ar exista o doză de adevăr că lucrurile s-au întâmplat într-adevăr aşa ceva, lucrurile sunt dramatice", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici