Diaconescu: Candidatura lui Năstase la Consiliul Naţional al PSD, un câştig pentru partid

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, vineri, că o eventuală candidatură a lui Adrian Năstase la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD ar fi un câştig pentru partid.

1 afișare
Imaginea articolului Diaconescu: Candidatura lui Năstase la Consiliul Naţional al PSD, un câştig pentru partid

Diaconescu: Candidatura lui Năstase la Consiliul Naţional al PSD, un câştig pentru partid

"Domnul Adrian Năstase, dacă doreşte să candideze pentru Consiliul Naţional, este un câştig pentru PSD. A fost, să nu uităm, preşedintele partidului o lungă perioadă de timp şi prim-ministru. Semnalul privind candidatura domniei sale reprezintă, de fapt, o dorinţă de implicare, o dorinţă de a fi activ şi cred că orice partid normal trebuie să ţină seama afirmativ de o astfel de intenţie”, a spus Diaconescu.

El a refuzat să facă orice fel de prognoză legată de susţinerea prin vot a unei astfel de candidaturi, însă a subliniat că este normal ca orice partid să-şi valorizeze personalităţile.

"Evident, dacă se va pune problema candidaturii, vor fi voturi, colegii noştri se vor exprima. Deci nu pot eu să fac speculaţii din acest punct de vedere, dar este normal ca orice partid să-şi valorizeze personalităţile care au greutate politică specifică şi pe baza acestei valorizări să ia deciziile. Părerea colectivă prevalează întotdeauna”, a spus Diaconescu.

În acelaşi context, Diaconescu a subliniat că în acest an electoral toţi liderii locali şi naţionali ai PSD trebuie să se concentreze pe "o ofertă corespunzătoare a PSD, politici publice adecvate şi oameni capabili să ducă acest mesaj”, iar celelalte aspecte, legate de preşedinţi ori candidaturi, vor fi discutate după.

Diaconescu a subliniat că dacă PSD va fi în situaţia să piardă alegerile, actuala conducere îşi va depune mandatul, dar "ar fi aberant” ca în acest moment social-democraţii să înlocuiască campania electorală cu lupte interne.

Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase a declarat, joi, într-o emisiune la Realitatea Tv, că va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului, dacă va constata că există "suficient suport pentru o astfel de idee".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, tot joi, la Realitatea Tv, despre o ipotetică revenire a lui Adrian Năstase într-o funcţie de conducere, că PSD nu îşi permite "luxul" de a apela la formule care pot risca reactivarea unor clişee negative la adresa partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici