Diaconescu: Dacă ar fi vorba de un Guvern tehnocrat, m-aş retrage alături de colegii din UNPR

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că, dacă s-ar pune problema unui Guvern tehnocrat, opţiunea sa ar fi de a rămâne alături de colegii din UNPR, în afara Executivului, el adăugând însă că în România tehnocraţia " nu e foarte clar definită".

163 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Dacă ar fi vorba de un Guvern tehnocrat, m-aş retrage alături de colegii din UNPR

Cristian Diaconescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Întrebat dacă, în cazul în care s-ar pune problema unui guvern tehnocrat, ar fi dispus să renunţe fie doar şi temporar la implicarea în politică pentru a reveni la meseria de bază, diplomaţia, Diaconescu a spus: "Nu, categoric nu, pentru că împreună cu colegii mei formăm o echipă la Uniunea Naţională pentru Progresul României, avem o cooperare excepţională şi relaţii foarte bune, sunt mulţi colegi care şi-au pus încrederea şi, sper eu, tot mai mulţi cetăţeni ai României. Deci, am ales în primul rând să duc la bun sfârşit mandatul politic şi din acest punct de vedere opţiunea mea este clară. Dacă s-ar pune această problemă, aş rămâne împreună cu colegii mei".

Preşedintele de onoare al UNPR a adăugat că, pe de altă parte, "tehnocraţia în România este o problemă care nu e foarte clar definită".

"Spun acest lucru pentru că în continuare - din păcate ar spune unii, din fericire ar spune alţii - politicul are o foarte mare implicare. Orice guvern trăieşte atât timp cât are o majoritate în Parlament, majoritatea este şi va rămâne politică. Totdeauna chestiunea privind un guvern tehnocrat, după părerea mea, poate fi privită extrem de circumspect. Dar, referitor la întrebarea dumneavoastră, eu aş rămâne cu colegii din UNPR", a spus Cristian Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici