Diaconescu i-a transmis ambasadoarei R.Moldova că doreşte să se vadă cu omologul său

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a avut o întâlnire, luni, la sediul MAE, cu ambasadoarea Republicii Moldova, Lidia Guţu, ocazie cu care acesta şi-a exprimat dorinţa de a se întâlni, cât mai curând posibil, cu omologul său de la Chişinău, Andrei Stratan.

9 afișări
Imaginea articolului Diaconescu i-a transmis ambasadoarei R.Moldova că doreşte să se vadă cu omologul său

Diaconescu i-a transmis ambasadoarei R.Moldova că doreşte să se vadă cu omologul său (Imagine: Mediafax Foto)

Lidia Guţu i-a prezentat şefului diplomaţiei de la Bucureşti un mesaj de felicitare din partea omologului moldovean, Andrei Stratan.

Potrivit unui comunicat MAE, remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, ministrul român a mulţumit pentru mesaj, subliniind că a avut, deja, o convorbire telefonică cu ministrul Andrei Stratan.

De altfel, ministrul Cristian Diaconescu şi-a exprimat dorinţa de a se întâlni, cât mai curând posibil, cu ministrul Andrei Stratan.

Atât în cadrul discuţiei telefonice cât şi în cadrul întâlnirii de la MAE, ambele părţi au exprimat dorinţa de a continua colaborarea deschisă, pragmatică, dintre cele două state, pentru dezvoltarea şi adâncirea relaţiilor bilaterale, precum şi pentru sprijinirea apropierii Republicii Moldova de UE, mai precizează MAE.

Totodată, a fost evidenţiată dezvoltarea accelerată a relaţiilor economice dintre cele două state, se arată în comunicatul citat.

România a devenit, în cursul anului 2008, primul partener comercial al Republicii Moldova, în ceea ce priveşte destinaţia exporturilor, iar schimburile comerciale bilaterale au depăşit valoarea de un miliard de dolari, reaminteşte MAE.

Comunicatul apare la câteva zile după ce poliţia moldoveană a descoperit o reţea de falsificare de acte româneşti, care realizase acte false pentru cel puţin 50 de cetăţeni moldoveni, transmite BASA-press.

Un angajat al Consulatului României din Republica Moldova este suspectat de implicare în activităţile unei filiere infracţionale care se ocupa de eliberarea vizelor în lipsa solicitanţilor, a relatat BASA-press.

Potrivit anchetatorilor moldoveni, Marian Ţăran ar fi urgentat, în schimbul unor sume de bani, procesul de dobândire a vizelor pentru cetăţeni moldoveni. El riscă o amendă de până la 4.000 de euro sau închisoarea de la trei la şapte ani.

"Ambasada României a semnalat la MAEIE de la Chişinău, din iunie 2008, prin două note verbale, despre activităţile SC Cornel Dimitrov SRL, existând documente care atestau că se întocmeau acte ilegale pentru dosarul necesar obţinerii de vize pentru intrarea în România", a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Cosmin Boiangiu, purtător de cuvânt al MAE.

Potrivit acestuia, informaţia a rezultat în urma cercetărilor preliminare. De altfel, potrivit lui Boiangiu, MAE a cerut deja Chişinăului informaţii suplimentare.

Întrebat în legătură cu acuzaţiile aduse de partea moldovenească la adresa unui angajat al Consulatului român, purtătorul de cuvânt a precizat că în prezent au loc verificări şi au fost solicitate informaţii suplimentare.

Boiangiu a precizat că deocamdată poate doar să confirme faptul că Marian Ţăran este funcţionar consular.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt au fost făcute în contextul în care Chişinăul a anunţat că un angajat al Consulatului României din Republica Moldova, Marin Ţăran, era implicat într-o reţea de trafic de vize şi este anchetat pentru trafic de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici