Diaconescu: Nu avem niciun fel de alianţă nici cu PD, nici cu PNL

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, la Târgu Mureş, că PSD nu are şi nici nu intenţionează să facă niciun fel de alianţă nici cu PD, nici cu PNL şi că nu se pune problema încheierii vreunul protocol sau a formulării din partea social democraţilor a vreunei solicitări.

3 afișări

„Nu avem şi nu intenţionăm să avem nici un fel de alianţă nici cu PD, nu numai cu PNL. Nu se pune problema încheierii vreunui protocol sau a formulării din partea noastră a vreunei solicitări. Vă spun absolut oficial şi cinstit”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă,purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a dat asigurări că PSD nu va intra la guvernare înainte de organizarea unor alegeri, anticipate sau la termen, şi a arătat că "nu există în acest moment un protocol, alianţă, uniune şi nici măcar perspectiva de a se încheia aşa ceva”, pentru că PSD consideră că trebuie să rămână în opoziţie.

"Nu sunt create condiţiile politice în acest moment ca PSD să intre la guvernare. În acest moment, cred că pentru PSD nu este oportun acest lucru”, a spus Diaconescu.

Potrivit acestuia,este dreptul lui Emil Boc să aibă o anumită retorică publică, deşi este "neelegant” să facă speculaţii pe seama unor alte partide, în condiţiile actuale. Diaconescu a adăugat că Alianţa D.A. există în continuare din punct de vedere juridic, iar acest lucru “ridică foarte mari semne de întrebare în legătură cu credibilitatea PD sau PNL atunci când se atacă reciproc”.

"O mişcarea decentă şi normală în faţa opiniei publice ar fi fost să rupă protocolul Alianţei DA din punct de vedere juridic. Pe baza acestei alianţe s-a încheiat un protocol, care cuprinde cooperarea dintre cele două partide pe baza căruia Călin Popescu Tăriceanu este prim-ministru al Româniai, nu pentru că e şef al PNL şi în acea înţelegere PNL-PD s-a constituit o platformă de guvernare, care a devenit lege, prin aprobare în Parlament, când Guvernul a fost aprobat de Parlament. Din acest punct de vedere cred că e foarte normal să vedem în România cine mai susţine această platformă de guvernare. După ce îşi rezolvă aceste probleme, ar fi elegant să se refere şi la alte partide, dar până când aceste lucruri nu sunt rezolvate, mi se pare neelegant să faci speculaţii cu privire la alianţa PSD”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici