Diaconescu: Ponta induce ideea că opţiunea mea pentru Geoană ar fi fost artificială

Fostul senator PSD Cristian Diaconescu i-a reproşat liderului PSD, Victor Ponta, că reacţia pe care a avut-o după demisia din PSD induce ideea că decizia de a-l susţine pe Mircea Geoană la Congres ar fi fost "artificială".

16 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Ponta induce ideea că opţiunea mea pentru Geoană ar fi fost artificială

Diaconescu: Ponta induce ideea că opţiunea mea pentru Geoană ar fi fost artificială (Imagine: Mediafax Foto)

Diaconescu s-a declarat "aproape convins" că filajul care s-ar fi exercitat asupra lui "are legătură cu PSD".

El a reproşat atât celor care i-au promis sprijinul pentru conducerea PSD, cât şi altor lideri ai partidului, că nu au reacţionat în momentul în care a apărut informaţia despre presupusul şantaj.

"Ponta avea datoria faţă de un membru de partid prins într-o situaţie sinistră, falsă, nu să spună că are dubii legate de motivele mele. (...) Nici măcar când această poveste mizerabilă a ajuns într-o fază de disperare, că la Parchet ajungi când eşti un pic disperat, când un membru de partid e tăvălit cu tot felul de prostii, iar ai mei, care ştiu că nimeni nu a ameninţat pe nimeni cu nimic în Congres, sau eu cel puţin de vreun coleg care să fi fost ameninţat, iar ai mei tăceau, ba mai mult spuneau că parcă e ceva putred acolo. Doar Marian Vanghelie m-a sunat şi îi mulţumesc, şi Crin Antonescu, să îmi spună că ce se întâmplă este o mizerie şi este inacceptabil", a spus Diaconescu.

Fostul senator PSD a adăugat că a fost "dezgustat" de lipsa de reacţie a liderilor de partid.

El a explicat că nu a reuşit să obţină clarificări în interiorul partidului în legătură cu existenţa posibilei monitorizări deşi, în opinia lui, "se pare" că acea monitorizare ar fi existat şi s-ar fi exercitat în afara cadrului legal şi viza nu doar un fost ministru de Externe şi membru CSAT, ci şi familia acestuia.

"Mă aşteptam ca măcar atunci când am făcut gestul de a mă adresa Parchetului să fi reacţionat cineva. Dar nu s-a deranjat nimeni din partidul meu să întrebe «Măi băiatule, ţie ce ţi se întâmplă? Mai exişti?»", a mai spus Diaconescu.

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului. Diaconescu a confirmat demisia, dar a spus că nu vrea să facă alte comentarii.

Surse politice şi juridice declarau, marţi, că Diaconescu a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) cu privire la monitorizarea sa la care a făcut referire ziarista Floriana Jucan în ziua Congresului social-democraţilor, la conducerea căruia politicianul candida.

Ulterior, liderul PSD Cristian Diaconescu a confirmat că a făcut o plângere la Parchet "in rem", pentru a se clarifica dacă există o faptă penală şi dacă a avut loc un filaj în ziua Congresului social-democraţilor.

El a spus că doreşte ca autorităţile să facă lumină în acest caz. Diaconescu a spus că pentru sănătatea societăţii româneşti este mai bine ca acest lucru să se întâmple şi a menţionat că nu are nimic de ascuns sau să-şi reproşeze.

Diaconescu a spus că nu a făcut o plângere penală împotriva unei persoane, sesizarea in rem referindu-se la posibili autori. "Vreau să clarific, nu doar pentru mine, dacă a existat ceva, pentru că dacă ar exista o doză de adevăr că lucrurile s-au întâmplat într-adevăr aşa ceva, lucrurile sunt dramatice", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici