Diaconescu şi Ogrîzko refuză să speculeze privind decizia de la Haga

Miniştrii de Externe ucrainean şi român au declarat, vineri, că aşteaptă decizia Curţii de la Haga privind delimitarea platoului continental al Mării Negre, refuzând până atunci să facă speculaţii pe această temă.

12 afișări
Imaginea articolului Diaconescu şi Ogrîzko refuză să speculeze privind decizia de la Haga

Diaconescu şi Ogrîzko refuză să speculeze privind decizia de la Haga dar sunt siguri că se va aplica

"Cred că este prematur să anticipăm conţinutul deciziei de la Haga si nu se poate pune problema, cel puţin din punctul nostru de vedere, de a face speculaţii în acest sens", a spus Diaconescu.

Ministrul a dorit însă să precizeze că va fi "o decizie care se va aplica" şi revine factorului politic să se concentreze pe teme mult mai importante de natură bilaterală, regională şi internaţională, care în acest moment reprezintă argumente pozitive în relaţia României cu Ucraina.

La rândul său, Volodimir Ogrîzko, a refuzat să facă vreun comentariu. "Noi nu comentăm deciziile care vor fi date în viitor ci faptele care sunt împlinite. O să aşteptăm decizia Curţii de la Haga pentru că aceea va fi decizia finală", a spus Ogrîzko.

"Sunt sigur că această decizie va fi o bună temelie pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor ucraineano-române, inclusiv pentru dezvoltarea relaţiilor în spaţiul continental al Mării Negre", a mai spus ministrul de Externe ucrainean.

Acesta a apreciat că ambele ţări sunt în prezent vecine dar, poate , în viitor vor fi membre ale aceleiaşi Uniuni.

CIJ de la Haga va anunţa, la 3 februarie, decizia în rocesul României cu Ucraina privind delimitarea platoului continental.

Citeşte şi:

CIJ dă verdictul în procesul cu Ucraina în 3 februarie

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici