Diaconescu vorbeşte despre semnale potrivit cărora comanda filajului a venit din PSD

Senatorul PSD Cristian Diaconescu a declarat, joi, la Realitatea Tv, că au existat semnale că persoane din PSD ar fi dispus să i se monitorizeze viaţa pentru a încerca ulterior să-i influenţeze atitudinea la Congres.

60 afișări
Imaginea articolului Diaconescu vorbeşte despre semnale potrivit cărora comanda filajului a venit din PSD

Diaconescu vorbeşte despre semnale potrivit cărora comanda filajului a venit din PSD (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Fără a fi străini de cineva din PSD, mi se monitoriza viaţa. Apar semnale că această comandă venea din PSD şi am decis să nu mai stau nicio clipă. Indiferent de gestica mea politică, faptul că 10 zile a fost comandată monitorizarea vieţii mele, a familiei nu are niciun fel de scuză. Am înţeles că acestă monitorizare era destinată influenţării poziţiei mele înainte, după sau în timpul Congresului. Am confirmarea că această monitorizare a existat. Nimeni a reuşit să mă influenţeze dincolo de deciziile mele. De aceea m-am adresat Parchetului, nu am o problemă cu aspectul jurnalistic. Poate mi s-a întâmplat mie, poate se va întâmpla şi altora. Orice metodă artificială de a influenţa această alegere o consider o formă de ingerinţă extrem de gravă", a spus Diaconescu, citat pe site-ul Realitatea.net.

Cristian Diaconescu a demisionat, miercuri, din PSD, intrând în grupul parlamentarilor independenţi.

Gestul său vine la câteva zile după ce Victor Ponta a fost ales preşedinte al PSD, în faţa lui Mircea Geoană.

Surse politice şi juridice declarau, marţi, că Diaconescu a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) cu privire la monitorizarea sa la care a făcut referire ziarista Floriana Jucan în ziua Congresului social-democraţilor, la conducerea căruia politicianul candida.

Ulterior, liderul PSD Cristian Diaconescu a confirmat că a făcut o plângere la Parchet "in rem", pentru a se clarifica dacă există o faptă penală şi dacă a avut loc un filaj în ziua Congresului social-democraţilor.

El a spus că doreşte ca autorităţile să facă lumină în acest caz. Diaconescu a spus că pentru sănătatea societăţii româneşti este mai bine ca acest lucru să se întâmple şi a menţionat că nu are nimic de ascuns sau să-şi reproşeze.

Diaconescu a spus că nu a făcut o plângere penală împotriva unei persoane, sesizarea in rem referindu-se la posibili autori. "Vreau să clarific, nu doar pentru mine, dacă a existat ceva, pentru că dacă ar exista o doză de adevăr că lucrurile s-au întâmplat într-adevăr aşa ceva, lucrurile sunt dramatice", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici