Diaconu, întrebat dacă l-ar tenta să candideze la Preşedinţie: Trebuie să-ţi vezi lungul nasului

Candidatul independent la Parlamentul European Mircea Diaconu a afirmat, întrebat dacă l-ar tenta să candideze şi la Preşedinţie, că "trebuie să-ţi vezi lungul nasului", adăugând că nu se poate discuta de aşa ceva fără să existe "forţe importante care să susţină un astfel de demers".

230 afișări
Imaginea articolului Diaconu, întrebat dacă l-ar tenta să candideze la Preşedinţie: Trebuie să-ţi vezi lungul nasului

Mircea Diaconu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Mircea Diaconu a fost întrebat, vineri, de jurnalişti, la Alba Iulia, dacă l-ar tenta să candideze şi la Preşedinţie.

"Ştiţi ce, trebuie să-ţi vezi lungul nasului întotdeauna. Eu am nasul destul de mare, de aia şi tot intru în tot felul de belele. Dar nu de acum, de multă vreme. La 19 ani am avut prima dată ocazia să vizitez «vestitul locaş de cultură» care se numea Direcţia Generală de Anchete Penale, Calea Rahovei, 37-39. La 19 ani am vizitat-o prima dată şi am dat cu subsemnatul acolo. Deci am o istorie veche de nas lung. Însă, acela e un alt subiect. Acolo (la prezidenţiale - n.r.) chiar nu se poate discuta măcar fără să existe forţe importante care să susţină un demers de tipul ăsta. Eu sunt chiar un om şi atât, sprijinit de nişte oameni şi atât, şi cu asta basta", a spus Diaconu.

Mircea Diaconu a explicat cum a ales să folosească o maşină ARO pentru turneul său electoral prin ţară.

"E maşina mea. Şi m-am uitat prin curte, dacă tot e vorba de ales, şi am zis care e maşina mea cu care pot să plec? Păi, maşina mea de zi cu zi e ea. Şi mai am încă o maşină, care e o maşină de epocă, care arată cam tot în gemul ăsta. E un Citroen Mehari, care e unic în România şi pe care eu o am de 35 de ani, ea având 45 de ani. Nu am îndrăznit chiar cu ea. Este un pic mai veche, mai bătrână. 5.500 de kilometri va parcurge acum, până în 23, când ajung din nou în Piaţa Victoriei, de unde am plecat, şi se închide cercul", a spus el.

Diaconu a povestit că maşina a devenit "un personaj" şi că este salutat cu farurile pe drum de ceilalţi şoferi.

"Maşina asta a devenit personaj. Mi se întâmplă că maşinile din faţă fac semne cu farurile şi atunci zic «Aoleu, e radar». Încetinesc şi târziu mi-am dat seama că de cele mai multe ori îmi fac semne la maşină, nu la radar. Maşina e recunoscută în trafic, aşa, pur şi simplu, ca maşină, ca personaj. E plăcut. Tot ce mi se întâmplă e chiar plăcut. Prima ieşire a fost la Câmpulung, să-i fac o mică revizie. Deocamdată e în regulă. Cred că mi s-a înţepat puţin o tobă şi are un zgomot în plus, dar nu e o problemă, merge mai departe. Reuşim", a spus Mircea Diaconu.

Candidatul independent la Parlamentul European Mircea Diaconu a participat, vineri, la Alba Iulia la o întâlnire cu alegătorii din municipiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici