Diana Şoşoacă a fost exclusă din partidul AUR din motive de indisciplină. AUR transmite că l-au exclus şi pe deputatul Mihai Lasca

  • Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a decis, miercuri, în şedinţa Biroului Naţional de Conducere al Partidului excluderea din partid a deputatului Mihai Lasca şi retragerea sprijinului politic acordat senatorului Diana Şoşoacă-Ivanovici.
  • Deputatul AUR Dan Tanasă a declarat că decizia a fost luată „la capătul unui lung şir de întâmplări”.
  • AUR: „Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare şi selecţie a candidaţilor.”
16885 afișări
Imaginea articolului Diana Şoşoacă a fost exclusă din partidul AUR din motive de indisciplină. AUR transmite că l-au exclus şi pe deputatul Mihai Lasca

Una dintre cele mai cunoscute voci din AUR, Diana Şoşoacă, a fost exclusă din partid, după cum a confirmat miercuri, la Antena 3, deputatul Dan Tănasă.

„Din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român”, a spus deputatul AUR, care a confirmat că excluderea senatorului Diana Şoşoacă a fost o decizie luată de forurile de conducere ale partidului.

„Domnul Tîrziu şi domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri”, a mai spus Dan Tănasă.

Potrivit acestuia, Dianei Şoşoacă i s-a adus la cunoştinţă că ceea ce face nu este în interesul partidului, însă ar fi transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi regulile pe care trebuie să le respecte orice demnitar.

Inclusiv miercuri, senatorul Şoşoacă a avut o declaraţie politică întreruptă de Biroul Permanent al Senatului.

„Pentru declaraţii politice, politicianul nu răspunde. Este singura şansă să spui ADEVĂRUL, aşa cum îl cunoşti! A deranjat adevărul despre efectele adverse ale vaccinarii, sustţnute de cercetările Pfizer Biontech şi acuzaţiile împotriva clasei politice care distrug poporul român! Dacă toată lumea vrea să ascundă adevărul, eu nu sunt dispusă la acest compromis”, a scris Şoşoacă, pe Facebook, după ce i-a fost întreruptă declaraţia politică.

Diana Şoşoacă este cel mai vocal parlamentar împotriva vaccinării şi împotriva măsurilor luate pentru protecţia anti-COVID-19.

Comunicat AUR: Deputatul Mihai Lasca, exclus din partid. AUR retrage sprijinul politic acordat senatoarei Diana Şoşoacă-Ivanovici

„În cadrul şedinţei Biroului Naţional de Conducere al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor, întrunit statutar în data de 10.02.2021, pe ordinea de zi a fost inclusă şi analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleşi pe lista AUR, al căror comportament a adus atingere intereselor şi imaginii partidului”, transmit reprezentanţii AUR. 

Biroul Naţional de Conducere al AUR a decis:

  • Excluderea dlui Mihai Lasca din partid

La momentul includerii sale pe listele de candidaţi AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi este condamnat penal pentru vătămare corporală. Trecut său de natură infracţională şi comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile şi valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa îşi va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR.”

  • Retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Şoşoacă

Motivaţia include faptul că „domnia sa a refuzat sistematic să acţioneze, atât în parlament, cât şi în spaţiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum şi cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Şoşoacă Ivanovici îşi exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR.”

  • Continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă

„Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare şi selecţie a candidaţilor, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcţii publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR şi care nu acţionează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului.”
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici