Diplomaţi ai MAE, la Bagdad pentru a facilita tehnic discuţiile privind mandatul trupelor din Irak

Doi diplomaţi din cadrul Ministerului de Externe se află la Bagdad de la sfârşitul săptămânii trecute pentru a facilita din punct de vedere tehnic eventuale discuţii cu privire la mandatul trupelor româneşti.

20 afișări
Imaginea articolului Diplomaţi ai MAE, la Bagdad pentru a facilita tehnic discuţiile privind mandatul trupelor din Irak

Diplomaţi ai MAE, la Bagdad pentru a facilita tehnic discuţiile privind mandatul trupelor din Irak (Imagine: Mediafax Foto)

Informaţia a fost oferită, marţi, la solicitarea Agenţiei MEDIAFAX, de către Ministerul român al Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, mai mulţi alţi diplomaţi ar putea pleca în Irak zilele următoare pentru discuţii, dar decizia va fi luată în funcţie de evoluţia evenimentelor.

Parlamentul a aprobat prelungirea activităţii forţelor române în Irak în anul 2009

Camerele reunite ale Parlamentului au aprobat, luni, scrisoarea preşedintelui României, Traian Băsescu, referitoare la prelungirea activităţii forţelor armate române în Irak în anul 2009, finanţarea personalului şi a tehnicii necesare urmând să fie stabilite printr-o Hotărâre de Guvern.

Senatorii şi deputaţii au aprobat, cu majoritatea voturilor "pentru", 42 de abţineri şi niciun vot "împotrivă", scrisoarea preşedintelui României, în care solicită încuviinţarea Parlamentului pentru continuarea menţinerii forţelor armate române pe teatrul de operaţii din Irak, în anul 2009.

Hotărârea Parlamentului include un amendament, în care se arată că finanţarea pregătirii personalului militar din Irak şi a tehnicii aferente se reglemetează din Hotărâre de Guvern.

În scrisoarea adresată celor două Camere, şeful statului solicită încuviinţarea Parlamentului pentru continuarea menţinerii forţelor armate pe teatrul de operaţii din Irak în anul 2009, având în vedere invitaţia adresată României de către Guvernul Republicii Irak de a continua prezenţa cu forţe pe teritoriul irakian după 1 ianuarie 2009.

Citeşte şi:

Băsescu solicită Parlamentului menţinerea forţelor române în Irak, în 2009

Parlamentul irakian respinge acordul privind prezenţa trupelor britanice şi române după 2008

Confuzie în legătură cu un vot din Parlamentul irakian privind prezenţa trupelor străine

Parlamentul irakian va vota luni pe tema prezenţei trupelor străine, declară doi deputaţi

Meleşcanu: Vom respecta data fixată pentru prezenţa noastră în Irak

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici