Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, şi-a anunţat demisia din Senat: Am considerat ridicol să îmi dau demisia într-o şedinţă la care nu particip

Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şi-a anunţat, luni, în plenul Senatului, demisia din calitatea de senator.

399 afișări
Imaginea articolului Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, şi-a anunţat demisia din Senat: Am considerat ridicol să îmi dau demisia într-o şedinţă la care nu particip

Teodor Meleşcanu (Imagine: Marius Dumbrava/Mediafax Foto)

Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, după ce şi-a anunţat demisia din calitatea de senator, că i s-a părut ridicol să anunţe acest lucru într-o şedinţă a Senatului în care de fapt nu participa.

"Puteam să îmi dau demisia la începutul şedinţei şi s-ar fi redus cvorumul de şedinţă corespunzător prin reducerea totală cu un senator a numărului total al membrilor Senatului. Am considerat însă că este ridicol să vin la o şedinţă la care nu particip pentru a îmi da demisia. Chiar şi mie îmi este greu să înţeleg asemenea lucruri, deşi am văzut foarte multe", a spus Meleşcanu.

El a ţinut să sublinieze că fostul său coleg de partid, senatorul liberal Ioan Ghişe, nu a avut dreptate când a ridicat obiecţia că se asigură cvorumul şedinţei Senatului prin înregistrarea prezenţei lui Meleşcanu.

Ulterior anunţului de la tribuna plenului Senatului, Meleşcanu a părăsit sala de şedinţă şi a declarat jurnaliştilor că a plecat pentru că nu mai este senator. "Spun încă o dată că nu puteam să nu particip la o şedinţă în care îmi dădeam demisia. Mi s-a părut o chestiune imposibilă", a mai spus el jurnaliştilor.

Meleşcanu a menţionat că va promova colaborarea cu toate componentele comunităţii naţionale de informaţii, în conformitate cu competenţele legale ce revin fiecăreia dintre aceste structuri.

"Îmi anunţ demisia din Parlamentul României începând cu data de astăzi, 5 martie. Doresc să folosesc acest prilej pentru a vă asigura că principalul meu obiectiv în această funcţie îl constituie asigurarea legalităţii depline a funcţionării SIE şi mai ales colaborarea în acest scop, fără niciun fel de rezerve, cu Comisia specială de control al activităţilor SIE din Parlamentul României", a spus Meleşcanu.

El a adăugat că SIE va urmări îndeaproape executarea sarcinilor ce îi revin din Planul naţional de priorităţi informative aprobat de CSAT.

De asemenea, el a declarat ulterior presei că îi este greu să se despartă de instituţia Parlamentului, unde a lucrat mai mulţi ani, dar, în conformitate cu Constituţia, există o incompatibilitate între calitatea de parlamentar şi cea de persoană care exercită atribuţii publice de responsabilitate.

"Plec de aici cu regrete, dar şi speranţa că voi contribui în continuare într-un domeniu cu adevărat vital pentru România, care e şi deasupra partidelor politice şi a opţiunilor pe care le avem fiecare dintre noi", a mai spus Meleşcanu.

Numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a fost validată în 28 februarie de Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici