Discuţiile despre buget continuă, la Parlament. Cine participă

Liderul PSD Liviu Dragnea şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici s-au reîntors la Parlament, după întâlnirea cu primarii de municipii, pentru a relua discuţiile pe buget alături de preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

272 afișări
Imaginea articolului Discuţiile despre buget continuă, la Parlament. Cine participă

Discuţiile despre buget continuă, la Parlament. Cine participă

Surse politice au relatat, pentru MEDIAFAX, că Liviu Dragnea le-a prezentat bugetul primarilor de municipii, iar în discuţiile pe care le-au avut le-a transmis că la administraţia centrală rămân cheltuielile sociale, iar ceea ce este pe minus va fi acoperit de stat.

Discuţiile între liderii coaliţiei vor continua miercuri seară, iar vineri, liderii PSD speră că va fi adoptat proiectul de buget în şedinţă de Guvern pentru ca săptămâna viitoare să intre în Parlament spre dezbatere, au precizat sursele citate.

Întrebat la finalul întâlnirii cu primarii de municipii dacă va mai avea negocieri cu ALDE şi UDMR în seara asta, Liviu Dragnea a răspuns: „Cu ALDE nu am avut negocieri sau cu UDMR. Nu mi-au plăcut foarte mult observaţiile voastre. Habar nu aveţi ce se întâmplă la acele discuţii şi spuneţi «tensiuni peste tensiuni» ca să faceţi breaking news. Nu. Am stat şi am lucrat împreună”.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, după discuţiile cu primarii, că va exista o creştere de 27% pe toată administraţia locală din cotele defalcate, iar la nivelul Capitalei să se hotărască în ce mod se împart banii, recomandând edililor o întâlnire cu ministrul de Finanţe.

Liderul social-democraţilor a mai anunţat că proiectul de buget urmează să fie adoptat vineri de către Guvern şi ulterior va intra în procedură parlamentară.

Premierul Viorica Dăncilă spunea, duminică, că va face toate eforturile pentru ca bugetul să fie adoptat marţi de către Executiv. Ulterior au avut loc întrevederi zilnice ale liderilor coaliţiei de guvernare la Parlament în care au discutat despre buget, în contextul în care au existat nemulţumiri ale primarilor referitor la sumele alocate.

Viorica Dăncilă se află în vizită la Bruxelles, miercuri şi joi, pentru a participa la conferinţă „Lupta împotriva antisemitismului”, organizată de România.

Liderul PSD Liviu Dragnea a participat la şedinţa Asociaţiei Municipilor din România unde au avut loc discuţii despre buget. La întâlnire a participat şi Gabriela Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici