Disident exclus din PSD: Faptul că Olguţa nu a fost numită la ministerul Transporturilor îi convine lui Dragnea

Senatorul Adrian Ţuţuianu a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, că faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a numit-o pe Lia Olgula Vasilescu la ministerul Transporturilor este „o situaţie care îi convine de minune lui Liviu Dragnea”.

2921 afișări
Imaginea articolului Disident exclus din PSD: Faptul că Olguţa nu a fost numită la ministerul Transporturilor îi convine lui Dragnea

Disident exclus din PSD: Faptul că Olguţa nu a fost numită la ministerul Transporturilor îi convine lui Dragnea

„Unu - Era evident pentru cine a urmărit evoluţiile constituţionale şi deciziile CCR faptul că Preşedintele nu putea să ia act de revocarea din funcţie a doi miniştri. Era atât de limpede încât era clar că a fost un gest de răboi politic şi nu o chestiue fundamentată constituţional. Doi - faptul că nu a numit propunerile făcute de prim-ministrul - aici suntem în zona în care preşedintele se poate pronunţa. CCR, prin mai multe decizii, a statuat drepul preşedintelui de a refuza anumite propuneri. Vom vedea care sunt acum argumentele. Că ne-a spus că săptămâna aceasta va aduce argumente”, a declarat Adrian Ţuţuianu, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, la Târgovişte.

Acesta a adăugat că Olguţa Vasilescu este unul dintre liderii PSD care au o imagine bună, iar preşedintele social-democrat, Liviu Dragnea „nu suportă liderii care au o imagine bună”.

„Trei - faptul că Olguţa Vasilescu nu a fost numită ministrul Transporturilor este o situaţie care îi convine de minune lui Liviu Dragnea. Olguţa Vasilescu, dincolo de simpatiile şi antipatiile dintre mine şi ea, face parte din categoria liderilor PSD cu o imagine bună. Liviu Dragnea nu suportă liderii care au o imagine bună. Şi, atunci, cred că ea a stimulat-o în direcţia plecării de la Ministerul Muncii la Ministerul Transporturilor, luând în calcul faptul că nu va fi validată această propunere de preşedintele Iohannis”, a subliniat Ţuţuianu.

Senatorul a mai spus că, în acest fel, Liviu Dragnea a înlăturat un posibil candidat la preşedinţia României.

„Ca urmare, Olguţa Vasilescu nu mai este în guvern, ceea ce îi convine lui Liviu Dragnea, nu mai este o persoană care să aibă tribună. Totdeauna, dacă ai tribună, poţi să te exprimi mai mult. Nu are nici ministerul, nu are nici vreo funcţie în Parlamentul României, şi în felul acesta, Liviu Dragnea a înlăturat un posibil contestatar sau un posibil candidat la preşedinţia României, aţi văzut că unii deja au comentat pe chestiunea asta. Cu cât vor comenta mai mult, cu atât Olguţa Vasilescu va fi mai marginalizată în PSD”, a explicat Adrian Ţuţuianu.

Întrebat dacă fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a participat la întâlnirile contestatarilor lui Liviu Dragnea, de acum câteva luni, senatorul a spus că nu a avut discuţii cu Olguţa Vasilescu pe subiectul acesta.

„Manda a participat (la întâlnirile puciştilor n.r.)”, a completat Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, pe 4 ianuarie, că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, şi anume, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu a venit cu precizări, duminică pe Facebook, spunând că ea a cerut mutarea la un alt minister, cu riscul asumat de a rămâne fără portofoliu. Fostul ministru al Muncii a adăugat că nu a vorbit nici măcar la telefon cu Liviu Dragnea şi dacă era ceva de reproşat, nu acesta trebuia să o facă.

De asemenea, şeful statului a semnat, luni, decretele pentru numirea miniştrilor interimari ai Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, Rovana Plumb şi respectiv Eugen Teodorovici.

Acţiunea şefului statului vine după ce acesta a refuzat, vineri, numirea Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor, iar premierul Viorica Dăncilă i-a propus, luni, preşedintelui ca interimatul să fie asigurat de Eugen Teodorovici la portofoliul Dezvoltare şi de către Rovana Plumb la Transporturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici