Dispută Ghiţă - Vanghelie: "Ai generat mafie! "/ "Tu vorbeşti de mafie? Ai falsificat licitaţii!" - VIDEO

Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă au avut mai multe dispute, marţi seară, într-o emisiune televizată, pe teme pornind de la Legiile Big Brother, licitaţii trucate, relaţia cu Victor Ponta sau cu Traian Băsescu şi diplome şi studii.

1664 afișări
Imaginea articolului Dispută Ghiţă - Vanghelie: "Ai generat mafie! "/ "Tu vorbeşti de mafie? Ai falsificat licitaţii!" - VIDEO

Sebastian Ghiţă, Marian Vanghelie (Imagine: montaj Mediafax Foto)

Discuţiile s-au purtat cu Vanghelie aflat în studioul B1 Tv, Sebastian Ghiță intervenind telefonic.

"Sebastian Ghiţă conduce PSD-ul. Eu nu am reuşit să vorbesc cu Ghiţă. Când eram şef la PSD, Ghiţă dormea la uşă. Ai făcut bătături cât ai dormit la uşă la Mircea Geoană”, a spus Vanghelie, conform www.b1.ro.

”Nu vreau să îi reproşez nimic lui Vanghelie. Le reproşez oamenilor care s-au lăsat păcăliţi de acest om”, a spus Ghiţă.

”Când eram şef în partid, acest om dormea pe la uşile partidului. Domnul Ghiţă nu putea nici măcar să se viseze consilier local dacă nu era Ponta şi nu falsificau voturile la Congres”, a acuzat Vanghelie.

”Ai generat mafie!”, a replicat Ghiţă.

”Tu vorbeşti de mafie? Ai falsificat licitaţii. Vei răspunde, că nu vei fi la infinit cu Victor Ponta”, a acuzat edilul.

”Dacă ne vom întoarce la momentul în care Vanghelie va face şi va desface guverne, o să facă majorităţi, ne înşelăm. Eu nu vreau să-i reproşez nimic lui Vanghelie, ci doar oamenilor care s-au lăsat păcăliţi de el”, a spus la rândul lui Sebastian Ghiţă.

”Am să desconsider orice tabără sau politică din care veţi face parte. Nu cred că aveţi probitatea morală de a vă da cu părerea despre colegii mei din Comisia SRI şi această instituţie. Nu înţeleg ce ceaută Geoană în relaţie cu dvs”, a mai spus el.

”Eu nu îl respect pe Victor şi ştiu ce caută în aceeaşi tabără cu tine”, a replicat Vanghelie.

”Sper din tot sufletul să nu ajungem vreodată la mâna domnului Vanghelie”, a continuat Ghiţă.

”Ăsta trage pe nas!”, a contracarat primarul Sectorului 5.

 

Un alt schimb de replici a vizat studiile celor doi foşti lideri PSD.

"Marian Vanghelie: N-ai vorbit la obiect şi n-am înteles ce ai spus

Sebastian Ghiţă: Eu vă vorbesc cu dumneavoastră. De vreme ce n-am făcut facultatea împreună ar fi bine să ...

Marian Vanghelie.: Ce facultate aţi făcut, domnul Ghiţă?

Sebastian Ghiţă: Am făcut facultatea de Petrol şi Gaze, Facultatea de litere şi ştiinţe, secţia management

Marian Vanghelie: Domnul Ghiţă, ştiţi câte diplome din astea ca ale dumneavoastră puteam să am?

Sebastian Ghiţă: Am o diplomă de la o facultate de stat şi nu împărtăşim aceleaşi valori, eu nu îmi cumpăr diplomele.

Marian Vanghelie: Sunt de acord. Ştiţi ce a spus Maxim Gorki de cei cu studii ca dumneavoastră? Ştiţi de ce s-a retras Maxim Gorki de la facultate?

Sebastian Ghiţă: Nu stiu să citesc din Maxim Gorki.

Marian Vanghelie: S-a retras de la facultate că a vrut să intre în facultatea reală. În viaţa de zi cu zi.

Sebastian Ghiţă: Am înţeles. Un fel de şcoala lui Dinamo. Credeam că o să îmi povestiţi de Bill Gates că aş fi înţeles.

Marian Vanghelie: Bill Gates... Dumneavoastră mai aveţi multe.... Ce părere aveţi dacă vă întreb ce legatură aveţi cu nişte bani de la OMV. Uite, m-am incitat!

Sebastian Ghiţă: Nu va incitaţi, că să nu daţi în ... (...) Nu ştiu, este mult prea vagă întrebarea.

Marian Vanghelie: Aveţi bani luaţi din prea multe zone şi nu vă mai aduceţi aminte.

Sebastian Ghiţă: Dacă aveţi informaţii, vă recomand să mergeţi la instituţiile statului.

Marian Vanghelie: Eu vorbesc cu presa. Dacă mă cheamă instituţiile statului, eu mă duc.

Sebastian Ghiţă: Dacă nu v-aţi întâlnit cu Moş Crăciun în parc în seara asta şi ştiţi lucruri, vă recomand să mergeţi la instituţiile statului. (...) Eu nu sunt nici un om slab, nici un om puternic, sunt un om normal.

Marian Vanghelie: Dacă ai fi normal ar fi bine".

 

Marian Vanghelie: Bun, dar eu ca politician am dreptul sã fiu supărat că senzaţia mea este că dumneavoastră l-aţi înlocuit pe Bitner în România şi că dumneavoastră vă ocupaţi pe zona de IT, fonduri europene şi aşa mai departe. Lucrurile astea le-am spus şi în interiorul partidului, nu le-am spus public la vremea aia că eram în partid şi nu puteam pentru că prietenul nostru legat ombilical, prietenul dumneavoastră este Victor Ponta.

Sebastian Ghiţă: Domnule Vanghelie, în multe din discuţiile din PSD şi eu v-am spus că impresia mea e că multe din informaţiile dvs. au fost hrănite în toţi aceşti ani la Cotroceni în discuţiile cu domnul Băsescu şi le-am spus asta celor din PSD de multe ori şi nu m-au crezut. Iată că după atâţia ani se arată că aţi vândut acest partid PSD oricui a dorit să-l călărească, să-l scoată de la putere şi să-l despartă.

Marian Vanghelie: Domnule Ghiţă, ştiţi pe la ce uşi dormeaţi dumneavoastră când eu mă luam de Traian Băsescu?

Sebastian Ghiţă: Nu ştiu, nu ştiu.

Marian Vanghelie: Nu ştiţi, ar trebui să vă aduc aminte.

Sebastian Ghiţă: N-am sunat ca să întreţin acest dialog cu dumneavoastră, nu asta mi-a fost intenţia.

Marian Vanghelie: Ştiţi cine a fost să-l caute pe Traian Băsescu acasă?

Sebastian Ghiţă: Am fost deranjat de acuzele la adresa colegilor mei din comisie. Şi cred că e momentul să încheiem acest dialog.

Marian Vanghelie: Ştiţi cine l-a căutat pe Traian Băsescu acasă în perioada PSD-PDL să-l pună ministrul Justiţiei? Prietenul dumneavoastră, Victor Ponta. L-a căutat acasă atunci să-l pună ministrul Justiţiei.

Sebastian Ghiţă: Domnule şi asta v-a spus-o domnul Băsescu şi dumneavoastră l-aţi crezut, fiind membru în PSD, că v-a spus domnul Băsescu ceva despre domnul Ponta şi dumneavoastră aţi crezut şi aţi început să-l acuzaţi pe domnul Ponta.

Marian Vanghelie: Nu! Mi-a zis-o Ilie Sârbu, că el negocia atunci cu Traian Băsescu.

Sebastian Ghiţă: Domnule Vanghelie, cred că e momentul să întrerupem acest dialog.

Marian Vanghelie: Cred că vă sufocaţi dacă mai stăm un pic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici