Dispută la audieri: Ungureanu: Speram să nu deveniţi politician / Costache: Nu vrem la Beciul Domnesc

  • Ministrul propus pentru Sănătate, Victor Costache, a avut, miercuri, în Comisiile de specialitate, o dispută cu deputatul USR Emanuel Ungureanu.
  • Ungureanu a spus că ministrul nu grăbeşte intrarea în piaţă a unor medicamente noi, Costache afirmând că nu vrea să ajungă la Beciul Domnesc.
766 afișări
Imaginea articolului Dispută la audieri: Ungureanu: Speram să nu deveniţi politician / Costache: Nu vrem la Beciul Domnesc

Dispută la audieri: Ungureanu: Speram să nu deveniţi politician / Costache: Nu vrem la Beciul Domnesc

Deputatul USR Emanuel Ungureanu i-a spus, ministrului propus la Sănătate, Victor Costache, că a sperat că nu va deveni politician, însă ultimele fapte confirmă acest lucru.

„Speram să nu deveniţi politician. Sper ca v-aţi convins în această perioadă că PNL şi PSD sunt cam aceeaşi mizerie. (...) Sunt oameni care încearcă să profite de aceasta epidemie de coornavirus şi ajung la dumneavoastră în birou. (...) O firmă care vinde roboţi pentru a dezinfecta cu ozon suprafeţele a fost introdusă la dumneavoastră în birou (...) daca ne puteţi spune cum se cheamă firma. S-ar putea să fie doar o răutate a unor PNL-işti care dau în gât PSD-işti, că e balamuc”, a spus Ungureanu.

În replică, Costache i-a spus lui Ungureanu că „trăieşte în teoria conspiraţiei”.

„Înţeleg că vine campania, dar să lăsăm sloganurile cu PNL şi PSD în alt context. Mergem, lipim afişe dacă vreţi... Referitor la întrebări, trăiţi într-o mare teorie a conspiraţiei. Prima întrebare este cu roboţii. Lansarea Starwars a fost în decembrie, vă reamintesc. Suntem în această epidemie cu coronavirus, care a afectat şi teritoriul nostru şi într-adevăr că acum 2 săptămâni m-am întâlnit cu cineva care mi s-a prezentat ca om de ştiinţe american. A prezentat această soluţie, care este deja achiziţionată de numeroase spitale din România. Cred că a venit din exterior persoana respectivă. O să verific pe agendă (dinspre ce zonă a venit – n.r.)”, a spus Costache.

Din sală, cei prezenţi i-au strigat lui Emanuel Ungureanu că „suntem la audieri, nu la anchetă”.

O altă dispută între cei doi a fost pe medicamentele nou-introduse pe listă, în acest context, Costache spunând că nu vrea să ajungă la Beciul Domnesc.

„Referitor la cele 31 de medicamente noi (de care a întrebat Ungureanu – n.r.), acestea sunt în avizare interministerială deoarece orice medicament nou introdus are un impact bugetar. Altfel, dacă vom introduce <din pix> 31 de medicamente noi, vom ajunge la Beciul Domnesc, cum aţi precizat şi nu este intenţia noastră după acest mandat”, a spus Costache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici