Dispute în plenul Camerei după unele propuneri privind constituirea grupului independenţilor

Deputaţii puterii şi ai opoziţiei au avut un schimb de replici marţi în plenul Camerei, după ce Eugen Nicolicea a propus modificarea ordinii de zi pentru introducerea a două proiecte de hotărâri vizând constituirea grupului independenţilor.

12 afișări
Imaginea articolului Dispute în plenul Camerei după unele propuneri privind constituirea grupului independenţilor

Dispute în plenul Camerei după unele propuneri privind constituirea grupului independenţilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

După ce Eugen Nicolicea a susţinut modificarea ordinii de zi a şedinţelor Camerei din această săptămână, reprezentanţii PSD şi ai PNL au venit la tribuna Parlamentului pentru a protesta pe motiv că proiectele de hotărâre nu au fost aduse la cunoştinţa deputaţilor cu trei zile înainte de discutarea lor, aşa cum prevede regulamentul.

De asemenea, opoziţia a declarat că este ilegală modificarea ordinii de zi.

Aura Vasile (PSD) a apreciat că proiectele de hotărâre propuse de Nicolicea nu sunt motivate corespunzător.

"Rând şi curcile de noi, domnule preşedinte Ioan Oltean, proiectele de hotărâre sunt prezentate fără argumente care să ţină de Constituţie sau de decizii ale Curţii Constituţionale", a spus deputatul PSD care a precizat că ar fi ilegal dacă s-ar supune la vot propunerea lui Nicolicea.

Aura Vasile l-a atenţionat pe preşedintele de şedinţă Ioan Oltean că în cazul în care ar face acest lucru s-ar putea alege cu o sesizare la Comisia juridică pentru că nu respectă regulamentul.

"O oră şi jumătate de discuţii despre ceva ce n-ar fi trebuit să existe pe ordinea de zi", a susţinut şi deputatul PSD Adrian Solomon în timp ce Eugen Nicolăescu (PNL) a apreciat că Ioan Oltean conduce "abuziv" şedinţa şi a solicitat ca deputaţilor să le fie distribuite proiectele de hotărâre.

După două pauze de consultări, dezbaterile pe această temă continuă, la ora trasmiterii acestei ştiri, la Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici