Dispute pe procedura privind votul în cazul Năstase

Camera a reînceput, marţi, dezbaterile privind solicitarea procurorului general de reluare a votului asupra începerii urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase în dosarul Zambaccian 1, după o pauză de consultări în care a fost distribuit deputaţilor şi proiectul de hotărâre supus aprobării.

15 afișări
Imaginea articolului Dispute pe procedura privind votul în cazul Năstase

Dispute pe procedura privind votul în cazul Năstase (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul de hotărâre cuprinde un articol unic potrivit căruia "Camera Deputaţilor cere urmărirea penală a domnului deputat Adrian Năstase, fost prim-ministru, pentru faptele care fac obiectul dosarului nr.33/P/209 al Direcţiei naţionale Anticorupţie-Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

Deputaţii ar urma să dezbată marţi acest proiect de hotărâre, în urma cererii procurorului general adresată Camerei de a relua votul pentru începerea urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase în cazul Zambaccian 1.

Proiectul de hotărâre este conform punctului de vedere al reperezentanţilor PDL în Biroul Permanent al Camerei, care consideră că plenul Camerei ar trebui să se pronunţe asupra începerii urmăririi penale.

Reprezentanţii PSD sunt, însă, de părere că un astfel de vot a fost dat deja de Camera Deputaţilor, iar plenul Camerei ar trebui acum să analizeze punctul de vedere al Comisiei pentru regulament, care consideră că solicitarea procurorului general privind reluarea votului în Cameră pe tema lui Năstase este "inadmisibilă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici