Dobriţoiu: Prin aruncarea găinilor moarte în curtea ACL, Ponta face un gest precreştin, ocult

Senatorul PNL Corneliu Dobriţoiu a susţinut, marţi, că liderul PSD Victor Ponta a făcut apel la un gest "precreştin" şi "ocult" prin aruncarea găinilor moarte în curtea ACL, el arătând că acest gest a fost preluat de la familiile mafiote din anii ’30, fiind totodată o practică a nazismului.

726 afișări
Imaginea articolului Dobriţoiu: Prin aruncarea găinilor moarte în curtea ACL, Ponta face un gest precreştin, ocult

Corneliu Dobritoiu (Imagine: Adel Haddad/Mediafax Foto)

"Simbolistica acestui gest ne trezeşte coşmaruri. Nu are nimic creştin în ea. Sunt surprins de atitudinea unor înalte feţe bisericeşti care susţin un candidat care face apel la gesturi precreştine. Gestul a fost împrumutat din rândul familiilor mafiote din anii ’30, când aruncau găini moarte în curtea comercianţilor care nu le plăteau dările şi aceasta reprezenta o ameninţare cu moartea. A fost o practică a nazismului care a folosit simboluri precreştine în sens malefic", a spus Dobriţoiu.

El a arătat că îl invită pe Ponta, despre care a spus că se doreşte unificatorul României, să coboare la praticile familiare poporului român şi să îşi opreasc "ciracii" de la acţiuni care vor stârni un val de nemulţumire la nivelul populaţiei, la nivelul creştinilor care nu practică chestiunile oculte.

"Nu ocultismul trebuie să fie predominant acţiunii în campanie, ci valorile democratice, dezbaterea liberă", a mai spus Dobriţoiu.

El a arătat că "PSD nu putea alege un moment mai nefericit să arunce găini moarte în curtea ACL", în condiţiile în care marţi ACL a primit vizita unui oaspete important, respectiv preşedintele PPE, Joseph Daul.

"Nu noi vom duce mesajul în capitalele europene, la nivelul CE, PE, asupra practicilor de campanie ale social-demoraţilor. Presupun că Joseph Daul o va face", a spus Dobriţoiu.

Mai multe găini, unele dintre ele moarte, au fost găsite, marţi, în curtea sediului ACL din Şoseaua Kiseleff, unde au fost aruncate în saci, păsările având la gât bileţele pe care scrie: "Eu sunt Iohannis","Mi-e frică de dezbatere".

Un reprezentant al ACL s-a prezentat la Secţia 2 Poliţie, unde a reclamat faptul că în curtea organizaţiei politice au fost aruncaţi mai mulţi saci cu găini şi a solicitat ca autorităţile să ia "măsurile legale în vederea identificării persoanelor care au comis fapta".

Mai mulţi reprezentanţi ai ANSVSA, echipaţi cu combinezoane albe, mănuşi şi ciorapi din plastic, au venit la sediul ACL, unde au strâns găinile împrăştiate prin curte şi le-au pus în saci şi containere.

Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte de sosirea la sediul ACL a preşedintelui PPE, Joseph Daul, care urma să aibă o întâlnire cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga şi Anca Boagiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, referitor la acest incident, că au fost sesizate Poliţia şi ANSVA, arătând că este o campanie care îi provoacă scârbă, iar PSD este "un partid al găinarilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici