Doliu în lumea politică după decesul lui Dan Iosif

Oamenii politici din România aduc un omagiu fostului deputat Dan Iosif, legând numele lui de Revoluţia din Decembrie '89.

6 afișări
Imaginea articolului Doliu în lumea politică după decesul lui Dan Iosif

Doliu în lumea politică după decesul lui Dan Iosif

Moartea lui Dan Iosif reprezintă "o pierdere mare, pentru că, odată cu el, moare unul dintre simbolurile Revoluţiei", a declarat senatorul PSD Ioan Solcanu.

"A fost unul dintre simbolurile Revoluţiei şi este cu atât mai important acest simbol, cu cât el exprima atitudinea muncitorilor, a celor neşcoliţi. Gestul lui în acele zile ale Revoluţiei a fost în prag de inconştienţă, de un curaj nebun", a spus Ioan Solcanu.

"E o pierdere mare, pentru că, odată cu el, dispare unul dintre simbolurile Revoluţiei", a mai spus Solcanu.

Senatorul PSD Şerban Nicolae spune despre Dan Iosif că a fost "un baricadist în adevăratul sens al cuvântului", un prieten adevărat, un om foarte sincer.

"Dan Iosif îşi spunea deschis punctul de vedere, fără aranjamente subterane. De aceea era şi vulnerabil uneori", a adăugat Nicolae.

Şi preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, şi-a exprimat regretul pentru dispariţia deputatului Dan Iosif şi a arătat că acesta "a fost unul dintre pionierii Revoluţiei române", transmiţând, în acelaşi timp, sincere condoleanţe apropiaţilor acestuia.

Adrian Năstase, fostul prim-ministru, a spus că Dan Iosif a fost un om de curaj, de suflet, un om care avea întotdeauna curaj să spună lucrurilor pe nume şi care a dat dovadă de o bună-credinţă extraordinară că lucrurile pot merge mereu mai bine.

„Dan Iosif a fost un om de mare curaj, de suflet, care chiar dacă spunea lucrurilor pe nume, uneori chiar cu o anumită duritate, însă întotdeauna ştia că la capătul drumului este nevoie de înţelepciune, este nevoie să găseşti soluţii de compromis”, a afirmat fostul premier.

El a menţionat că l-a cunoscut, în ultimii 18 ani, foarte bine pe Dan Iosif, în tot felul de situaţii în care se bătea pentru formule idealiste sau pentru modalităţi de funcţionare, dar întotdeauna avea de partea lui o bună-credinţă extraordinară că lucrurile pot întotdeauna să meargă mai bine.

„A fost un om care avea curajul să spună într-o discuţie că ne îndreptăm spre un drum greşit şi să spună că trebuie să căutăm alt drum. A suferit foarte mult în ultima vreme, l-am văzut şi la şedinţele de grup, era preocupat mai mult de familie, îl vedeam mai retras. A suferit foarte mult în ultima vreme, ne va lipsi foarte mult”, a mai spus Adrian Năstase.

Preşedintele Senatului Nicolae Văcăroiu a declarat, miercuri, referindu-se la moartea deputatului PSD Dan Iosif, că este un moment greu şi o pierdere mare pentru colegi, dar şi pentru români, ţinând seama că a fost un simbol al Revoluţiei din 1989.

"Este un moment greu şi o pierdere mare pentru noi, colegii lui, dar cred că pentru toţi cetăţenii României, ţinând seama că Dan Iosif a fost un simbol al Revoluţiei române. Cred că au fost cel mai important moment din viaţa lui acele zile din Decembrie, când a fost pe prima linie, pe baricade şi, dacă astăzi stăm de vorbă, ne exprimăm gândurile fără niciun fel de reţinere, i se datorează, în mare parte, şi lui Dan Iosif", a spus Văcăroiu.

Senatorul Rodica Stănoiu, fost membru PSD şi fost consilier prezidenţial în mandatul Iliescu, a declarat că  Dan Iosif a fost “un om deosebit, privit în ansamblul său, cu toate criticile pe care unii i le-au adus".

Deputatul Emilian Cutean, preşedintele Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din decembrie 1989, a declarat, miercuri, în plenul celor două Camere, că spiritul lui Dan Iosif va rămâne în toţi cei care i-au fost alături pe baricadele Revoluţiei, iar aceştia îi vor duce mai departe idealurile.

"Dan Iosif a fost imboldul de care a avut nevoie România în 21 decembrie. A fost apreciat şi în timpul regimului comunist, de către Nicolae Ceauşescu, când a fost medaliat pentru faptele de curaj de care a dat dovadă în timpul cutremurului din 4 martie 1977, dar şi după aceea, pentru curajul de care a dat dovadă la Revoluţia din 1989", a declarat deputatul PSD Emilian Cutean.

Preşedintele Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din decembrie 1989 a susţinut că "spiritul lui Dan Iosif va rămâne în toţi cei lângă care a fost în Revoluţia din decembrie 1989", care vor continua "idealurile pentru care atunci a ieşit în stradă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici