Dolj: PSD şi PDL au semnat protocolul de colaborare, după patru luni de blocaj

Liderii locali ai PSD şi PDL au anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă comună, că au semnat protocolul de colaborare, după ce negocierile dintre cele două organizaţii au fost blocate de mai bine de patru luni, căzând de acord asupra împărţirii primelor 31 de instituţii deconcentrate.

28 afișări
Imaginea articolului Dolj: PSD şi PDL au semnat protocolul de colaborare, după patru luni de blocaj

Ion Prioteasa şi Marian Jean Marinescu (Montaj foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Dolj, Marian Jean Marinescu, şi preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, au anunţat, duminică, la sediul Consiliului Judeţean Dolj, că cele două organizaţii au căzut de acord asupra instituţiilor deconcentrate ce urmează a fi împărţite, semnând protocolul de colaborare.

"Am avut o întâlnire între reprezentanţii celor două partide din parteneriat şi am discutat despre repartizarea responsabilităţilor pentru implementarea programului de guvernare în teritoriu pe baza ordonanţei Guvernului (OUG nr. 37/2009 - n. r.)", a declarat prim-vicepreşedintele PDL Dolj, Marian Jean Marinescu.

Potrivit sursei citate, ordinea în care cele două formaţiuni au ales instituţiile a fost respectată conform procedurii stabilite prin protocolul de colaborare, semnat la nivel naţional, respectiv formaţiunea care deţine preşedinţia Consiliului Judeţean şi Prefectura alege prima.

"Primul care a ales a fost PSD, următoarele două noi (PDL - n. r.), următoarele două dânşii. Fiecare a ales ceea ce a considerat că este mai important pentru politica de implementare a programului de guvernare. Nu e vorba de a ceda sau de a câştiga, e vorba că într-o asemenea procedură niciodată nu reuşeşti să iei tot ceea ce îţi doreşti, important este ca programul de guvernare să se aplice de acum încolo cu reprezentanţi ai partidelor care sunt acum în Guvern", a afirmat Marinescu.

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că o dată cu semnarea protocolului de colaborare fiecare formaţiune îşi poate nominaliza oamenii pentru conducerile serviciilor deconcentrate, conform înţelegerii semnate duminică.

"În acest moment, putem să transmitem opiniei publice că între cele două partide se încheie acest protocol prin care noi, în faza următoare, vom propune o serie de oameni, care trebuie să ocupe funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate cuprinse în lista anexă la ordonanţa 37. Cele două delegaţii au procedat aşa cum cere şi protocolul la nivel central", a spus Prioteasa.

Protocolul semnat între cele două organizaţii locale nu se referă însă şi la adjuncţii directorilor din instituţiile deconcentrate.

"Partea bună e că nu ne-am talibanizat aşa încât să credem că nu se mai poate schimba nimic şi totul este imuabil. Pot să mai existe discuţii între noi, dacă va fi cazul într-un viitor, în care să cedăm un adjunct dintr-o parte în alta. Suntem dispuse ambele părţi să facem aceste discuţii şi să venim unul în sprijinul celuilalt", a explicat Prioteasa.

În urma înţelegerii semnate duminică, PSD obţine conducerea în 15 instituţii, în timp ce PDL ia 16.

"Este prevăzut în preambulul protocolului că vom discuta ulterior crearea unei majorităţi în Consiliul Judeţean. Nu este nici un termen până la care trebuie să facem acest lucru", a explicat Marian Jean Marinescu, răspunzând la o întrebare referitoare la o eventuală înţelegere între PSD şi PDL pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Dolj, ocupată de Dan Mogoş (PNL).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici