Dominic Fritz a sesizat DNA: Reţea de fraudare a concursurilor pentru posturi în primărie la Timişoara

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat miercuri dimineaţa că a sesizat procurorii anticorupţie cu privire la ceea ce suspectează că este o reţea de fraudare a concursurilor pentru posturi în primărie.

2719 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz a sesizat DNA: Reţea de fraudare a concursurilor pentru posturi în primărie la Timişoara

Dominic Fritz a sesizat DNA: Reţea de fraudare a concursurilor pentru posturi în primărie la Timişoara

„În această dimineaţă am transmis procurorilor anticorupţie o plângere penală împotriva a ceea ce suspectez că a fost o reţea de fraudare a concursurilor pentru posturi în Primărie. Am descoperit-o cu ajutorul, indirect, al DNA care ne-a cerut o serie de documente în cazul unui fost angajat. Ne-am uitat cu atenţie la documente şi am găsit diferenţe de caligrafie semnificative între lucrările aceleaşi persoane, care participase la două concursuri”, a scris miercuri dimineaţa, pe Facebook, primarul Timişoarei.

Acesta spune că aceeaşi caligrafie este prezentă pe mai multe lucrări de concurs, ale mai multor persoane.

„În cazul altor angajaţi am găsit doar deosebiri izbitoare, inexplicabile altfel decât prin fraudă. Suntem în faţa unui posibil sistem de fraudare, premediat şi sistematic, care s-a desfăşurat pe parcursul mai multor ani, cu complicităţi potenţiale, cel puţin la vârful serviciului de resurse umane. Putem doar bănui că este şi mită la mijloc, dar acest lucru trebuie să-l stabilească procurorii”, a mai scris Dominic Fritz.

Edilul a explicat cum ar ar funcţiona sistemul: „La proba scrisă, candidaţii care şi-au aranjat concursul au dat nişte răspunsuri întâmplătoare, dar notarea de către comisie s-a făcut în a doua zi. Destul timp, peste noapte, pentru funcţionarii de la resurse umane să scrie o nouă lucrare, cu răspunsurile corecte, şi să înlocuiască lucrarea candidatului cu lucrarea comandată şi redactată ulterior. Ghinion că a rămas în dosar lucrarea scrisă de către echipa falsificatoare, cu caligrafie identică la mai mulţi candidaţi. Şi sunt sigur că cele 7 cazuri pe care le-am descoperit la o verificare punctuală sunt doar vârful icebergului. Sper că DNA va lua la puricat toate dosarele de concurs din ultimii ani”.

Dominic Frtiz spune că de aici a pornit şi rezistenţa la noua organigamă. „Pierderea unor funcţii nu înseamnă doar că unii nu-şi mai iau un salariu bun de la stat, ci destructurarea acestui sistem corupt, care i-a făcut puternici şi bogaţi. Se pare că miza încercărilor de a suspenda sau anula noua organigrama în instanţă este să se întoarcă corupţii pe post înainte să putem descoperi toate aceste mizerii penale”.

Conform edilului, noua organigramă schimbă procedurile, întăreşte controlul intern, dar şi colaborarea între structuri şi încurajează recrutarea de profesionişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici