Donald Trump nu va fi prezent la ceremonia funerară a lui John Lewis. Preşedintele nu va aduce un ultim omagiu activistului cunoscut pentru lupta împotriva segregării rasiale din SUA

  • Preşedintele Trump a declarat luni reporterilor că nu are de gând să aducă un ultim omagiu activistului pentru drepturile civile, John Lewis
  • Vicepreşedintele Mike Pence va onora memoria activistului în numele preşedintelui
  • John Lewis este un erou al drepturilor civile în SUA şi s-a opus legalizării segregaţiei rasiale în anii ’60
2840 afișări
Imaginea articolului Donald Trump nu va fi prezent la ceremonia funerară a lui John Lewis. Preşedintele nu va aduce un ultim omagiu activistului cunoscut pentru lupta împotriva segregării rasiale din SUA

Sursa foto: profimedia

Preşedintele american Donald Trump nu va aduce un ultim omagiu celui cunoscut în Statele Unite pentru lupta sa împotriva legalizării segregării rasiale în anii ’60.  Preşedintele a decis să nu participe la ceremonia funerară a cunoscutului activist John Lewis.

John Lewis a fost un politician şi activist pentru drepturile civile care a luptat pentru egalitate rasială timp de şapte decenii. La marşul pentru drepturi civile din 1965 a fost bătut de poliţie.

Vicepreşedintele Mike Pence va onora memoria activistului în numele preşedintelui. Lewis avea 80 de ani şi a decedat în urmă cu o săptămână din cauza unui cancer la pancreas aflat în stadiu terminal.

Lewis şi Trump au avut atitudini şi puncte de vedere divergente în trecut. „Nu-l văd pe acest preşedinte ales ca un preşedinte legitim. Cred că ruşii au participat la ajutoarea acestui om pentru a fi ales şi au distrus candidatura lui Hillary Clinton.” declara în 2017, John Lewis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici