Dosar penal în cazul tezei de doctorat a lui Nicolae Ciucă. Verificări privind suspiciuni de plagiat

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac cercetări pentru plagiat în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, dosarul fiind deschis in rem, în urma unei sesizări.

4191 afișări
Imaginea articolului Dosar penal în cazul tezei de doctorat a lui Nicolae Ciucă. Verificări privind suspiciuni de plagiat

Dosar penal în cazul tezei de doctorat a lui Nicolae Ciucă. Verificări privind suspiciuni de plagiat

Oficiali din cadrul Parchetului General au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că dosarul a fost deschis la data de 27 ianuarie 2022, ca urmare a unei sesizări.

În acest caz a fost dispusă urmărirea penală in rem cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 191, alin 1, din legea 8/1996, Legea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.

Cercetările se fac pentru plagiat.

Cercetările se fac de către procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici