Dosare grele de la ICCJ, amânate. Greblă, achitat în prima instanţă: Sunt purtat fără niciun fel de rost, numai în dorinţa DNA de a chinui

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au amânat, luni, pentru data de 25 februarie, zeci de dosare, inclusiv cele în care sunt judecaţi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, secretarul general al Guvernului Toni Greblă, dar şi contestaţia în anulare depusă de Elena Udrea.

771 afișări
Imaginea articolului Dosare grele de la ICCJ, amânate. Greblă, achitat în prima instanţă: Sunt purtat fără niciun fel de rost, numai în dorinţa DNA de a chinui

Dosare grele de la ICCJ, amânate pentru 25 februarie. Toni Greblă, achitat în prima instanţă: Sunt purtat fără niciun fel de rost, numai în dorinţa DNA de a chinui oamenii

Dosarele aflate la completul de cinci judecători au fost amânate pentru 25 februarie pentru ca judecătorii de la Instanţa supremă, care se vor reuni pe 31 ianuarie în şedinţa Secţiilor Unite, să decidă dacă dosarele intrate în 2018 pe rolul completurilor de cinci, în care nu au fost administrate probe, rămân la completurile trase la sorţi în decembrie 2018 sau vor fi repartizate completurilor formate în ianuarie 2019.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat şi contestaţia în anulare depusă de Elena Udrea.

"Opinia noastră este ca nu e justificată, ce puţin în ceea ce ne priveşte pe noi. Nu e justificată schimbarea jurisprudenţei Înaltei Curţi, cred că ar fi trebuit să judece completul care a fost iniţial", a declarat avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

Întrebat dacă fostul ministru va veni la proces în România în momentul în care problemele cu completurile de cinci judecători vor fi tranşate, apărătorul a precizat: "Atunci putem lua în discuţie acest aspect, după ce o să aflăm şi noi care e deznodământul". Veronel Rădulescu a mai spus că Elena Udrea "nu are un statut definit", ci unul provizoriu, iar în situaţia în care fostul ministru părăseşte statul respectiv, acest statut se pierde.

"Suntem în perioada în care completurile de cinci judecători sunt în faza facerii şi e o fază dificilă şi, din păcate de lungă durată.

Ce ar trebui făcut? Acolo unde este evident că s-a exagerat, acolo unde este evident că s-au comis abuzuri, acolo unde este evident că au fost comise ilegalităţi, organele care au comis aceste abuzuri, ilegalităţi trebuie în primul rând să le recunoască, să-şi ceară scuze şi să stopeze acele proceduri abuzive.

În cazul meu, DNA, deşi s-a dovedit că a dat cu capul în gard de mai multe ori în ultimii ani, continuă să lucreze după deviza "Noi suntem DNA şi nu ne lăsăm". În loc să recunoască abuzurile comise şi să nu mai declare apel, au declarat apel şi iată că sunt purtat prin sălile de judecată fără niciun fel de rost, numai în dorinţa DNA de a chinui oamenii până la limită ", a declarat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secretarul general al Guvernului Toni Greblă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici