Dosarul "bani pentru locul de deputat": Cum a fugit un fost lider PPDD cu banii de flagrant

În referatul DNA prin care se cere arestarea preventivă a lui Octavian Seciu, fostul şef al PPDD Bistriţa, procurorul de caz povesteşte că politicianul a fost surprins în timp ce primea 6.000 de euro de la un om de afaceri, însă a fugit cu banii când anchetatorii au vrut să-l reţină. Prins după trei ore, Seciu nu mai avea cei 6.000 de euro asupra lui.

830 afișări
Imaginea articolului Dosarul "bani pentru locul de deputat": Cum a fugit un fost lider PPDD cu banii de flagrant

Dosarul "bani pentru locul de deputat": Cum a fugit un fost lider PPDD cu banii de flagrant (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Fostul lider al PPDD a declarat că a crezut că anchetatorii sunt de fapt nişte hoţi care vor să-l jefuiască. Sunat de procuror şi somat să se predea, Seciu i-a transmis acestuia că nu îl crede că lucrează la DNA. Citeşte mai jos povestea unui flagrant pe jumătate ratat.

Fostul şef al PPDD Bistriţa-Năsăud, Octavian Seciu, este acuzat de procurorul DNA Ioan Irimie că i-a cerut omului de afaceri Lucian Adrian Ungur suma de 75.000 euro pentru un loc de parlamentar pe listele partidului lui Dan Diaconescu. Din acestă sumă, procurorii susţin că 35.000 euro reprezentau mită pentru ca omul de afaceri să fie reprimit în partid după ce PPDD i-a retras sprijinul politic. Procurorul Ioan Irimie susţine în cererea de arestare preventivă că Octavian Seciu este vinovat de "corupţie politică". DNA a cerut arestarea preventivă a liderului PPDD, dar judecătorii au respins cererea, Octavian Seciu fiind acum cercetat în libertate.

În motivarea Judecătoriei Cluj, magistraţii au citat referatul procurorilor care povestesc scena flagrantului despre care susţin că ar proba că Octavian Seciu a cerut şi primit bani de la Lucian Adrian Ungur. Flagrantul, însă, nu s-a finaliazat şi cu reţinerea pe loc a liderului PPDD.

Contactat de gândul procurorul Ioan Irimie a precizat că nu poate face nici un comentariu pe marginea acestui subiect. "Deontologia profesională nu îmi permite să fac nici un fel de comentariu", a precizat procurorul Ioan Irimie.

Citeşte mai multe despre cum a fugit un fost lider PPDD cu banii de flagrant pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici