Două şcoli din Timişoara nerenovate de 50 de ani, transformate în şcoli verzi

Două şcoli din Timişoara, nerenovate de 50 de ani, vor fi modernizate şi transformate în şcoli verzi, anunţă primarul Dominic Fritz. Valoarea investiţiei este de 11 milioane de euro, din care aproape 9 milioane de euro din fonduri europene.

551 afișări
Imaginea articolului  Două şcoli din Timişoara nerenovate de 50 de ani, transformate în şcoli verzi

Dominic Fritz, Facebook

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a semnat contracte de finanţare, în valoare de 11 milioane de euro, din care aproape 9 milioane de euro din fonduri europene, pentru modernizarea Colegiului „Henri Coandă” şi Liceului Alimentar, pe care le va transforma în şcoli verzi.

„Punem panouri solare, izolăm clădirile, înlocuim tâmplăria veche, schimbăm instalaţiile termice şi electrice şi reţeaua de apă, vechi de jumătate de secol de când e şcoala. Modernizăm clasele, cantinele şi internatele. În total, sunt opt clădiri folosite de peste 1.300 de copii. Sunt şcoli unde tinerii învaţă o meserie. În plus, şi la Coandă şi la Alimentar sunt cazaţi în internate şi copii care studiază la alte licee din Timişoara. Doar oferind condiţii bune putem atrage tineri să vină să studieze la Timişoara şi apoi să se angajeze aici”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În 2022, primarul Dominic Fritz a demarat construcţia a 82 de clase noi la şcoli şi licee din Timişoara, iar mai mult de jumătate dintre ele vor fi finalizate anul acesta.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cşoli,
fritz,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici