Dragnea a discutat cu Iliescu, cel care are "funcţia de Ion Iliescu"

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că a avut o discuţie cu Ion Iliescu în care l-a rugat să se gândească cu mai multă înţelepciune la decizia de a se retrage, apreciind că Iliescu va rămâne foarte important în PSD, întrucât are o funcţie unică, adică "funcţia de Ion Iliescu".

16 afișări
Imaginea articolului Dragnea a discutat cu Iliescu, cel care are "funcţia de Ion Iliescu"

Dragnea a discutat cu Iliescu, cel care are "funcţia de Ion Iliescu" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu se pune problema să fie îmbunat domnul preşedinte Ion Iliescu. Eu am avut o discuţie cu domnul preşedinte astăzi (joi - n.r.) şi l-am rugat să se gândească cu mai multă înţelepciune la decizia dumnealui, pentru că până la urmă decizia tuturor este ca acest partid să rămână unit şi puternic", a spus Dragnea, răspunzând astfel unei întrebări privind "îmbunarea" lui Iliescu în urma deciziei de a se candida pe funcţii şi nu pe liste la Congres.

Dragnea a spus că nu crede că Iliescu "va duce la capăt" decizia privind retragerea sa.

"Eu am înţeles şi cred că bine a făcut că a pus o presiune pe Congres legat de o soluţie pe care nu o vedea bine, dar până la urmă eu cred că domnul preşedinte Iliescu va rămâne în continuare un om extrem de important în partidul ăsta, indiferent de ce funcţie are, pentru că domnul preşedinte Iliescu are funcţia unică. Are funcţia de Ion Iliescu şi este suficient", a spus Dragnea.

CExN al PSD a decis, luni, amendarea Statutului astfel încât viitoarea conducere să fie aleasă de Congres pe o listă care să conţină preşedintele, prim-vicepreşedintele, secretarul general, vicepreşedinţii şi membrii BPN.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat, marţi, la Antena 3, că se retrage din "toate funcţiile deţinute în partid".

Ion Iliescu are o funcţie onorifică în partid, cea de preşedinte de onoare, dar, în această calitate, este invitat permanent în structurile de conducere ale PSD.

El a spus că ideea candidaturilor pe echipe i se pare "nocivă".

Ion Iliescu a susţinut că este posibil ca la Congresul PSD de sâmbătă să fie schimbată decizia prin care s-a introdus alegerea pe echipe a noii conduceri.

Întrebat ce mesaj le va transmite membrilor partidului la Congres, el a spus că le va spune acelaşi lucru pe care l-a spus şi luni, la CExN: "Să revenim cu picioarele pe pământ şi să punem în centru apărarea unităţii partidului".

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că ideea candidaturilor pe echipe nu se mai poate susţine, întrucât există riscul major ca partidul să se divizeze şi apreciind că această idee trebuie eliminată.

Dragnea a făcut această declaraţie ca reacţie la gestul preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, de a se retrage din această funcţie.

"Mie mi se pare foarte de luat în serios atitudinea domnului Iliescu. Din discuţiile pe care le-am avut după Comitetul Executiv cu alţi colegi, eu cred că riscul este major ca partidul să se divizeze şi nu cred că se mai poate susţine ideea de a candida pe liste închise", a spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici