Dragnea acuză ''partea liberală a guvernului tehnocrat'' că vrea să ''pedepsească bucureştenii''. Preşedintele PSD: Se trage în noi din toate părţile - şi din interior, şi din exterior

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut miercuri la începutul şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului că ''ameninţările ELCEN către Primăria Capitalei'' sunt o presiune a ''părţii liberale a guvernului'' pentru a-i pedepsi pe bucureşteni că au votat cu PSD.

674 afișări
Imaginea articolului Dragnea acuză ''partea liberală a guvernului tehnocrat'' că vrea să ''pedepsească bucureştenii''. Preşedintele PSD: Se trage în noi din toate părţile - şi din interior, şi din exterior

Dragnea acuză ''partea liberală a guvernului tehnocrat'' că vrea să ''pedepsească bucureştenii'' (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

''Sunt deja de notrietate ameninţările de la ELCEN către Primăria Capitalei, de fapt către bucureşteni că vor fi lăsaţi fără apă caldă şi căldură. În opinia mea, este o presiune din partea părţi liberale din guvernul tehnocrat către ELCEN pentru a pedepsi bucureştenii că au îndrăznit să voteze cu PSD la alegerile locale. Se cere Primăriei Capitalei să plătească în câteva zile o datorie acumulată în zece ani, în condiţiile în care doamna primar a avut întâlniri cu ministrul energiei şi cu conducerea ELCEN şi care au dat asigurări că nu-şi vor permite sau nu se vor gândi să pedepsească bucureştenii'', a afirmat Liviu Dragnea.

Electrocentrale Bucureşti a anunţat marţi că 40% din locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă dacă societatea nu achita către Distrigaz o datorie de peste 147 de milioane de lei, Elcen acumulând datorii din cauza că RADET nu şi-a plătit restanţele.

Dragnea cere unitate: Se trage în noi din toate părţile - şi din interior, şi din exterior

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut apel miercuri la colegii săi din conducerea partidului ''să rămână uniţi'' în condiţiile în care ''se trage'' în PSD ''din toate părţile - şi din interior, şi din exterior''.

''Vă rog frumos să vă păstraţi echilibrul să înţelegeţi şi dumneavoastră, şi eu, şi toată lumea, vedeţi că se trage în noi din toate părţile - şi din interior, şi din exterior. Vreau să rămânem uniţi, aşa cum am făcut-o de fiecare dată. Noi am mai trecut prin astfel de situaţii. Rămânem uniţi şi vă asigur că vom trece peste asta şi vom trece cu bine, chiar foarte bine'', le-a transmis Dragnea membrilor conducerii PSD.

Declaraţia a venit în contextul recentelor tensiuni ca urmare a asocierii Victor Ponta - PRU.

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat, duminică seara, că este decizia lui Liviu Dragnea dacă va merge la PRU pentru a-l ajuta să intre în Parlament, afirmând că decât să ai un jucător pe care să-l ţii în tribună, mai bine îl transferi la altă echipă. El a mai criticat faptul că actualii lideri ai PSD nu l-au consultat la redactarea programului de guvernare al partidului, susţinând că îl va citi şi el din presă, deşi, în trecut, el a apelat la predecesorii săi când era preşedintele formaţiunii.

În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că-l va căuta pe Victor Ponta pentru a-l invita să se implice în campania electorală a partidului, inclusiv la redactarea programului de guvernare.

''Vreau să închidem subiectul ăsta cât mai curând, în sens pozitiv. Nici el nu s-a ce nu m-am certat cu mine, nici eu nu m-am certat cu el. El a vorbit mai mult la televizor despre asta, eu mai puţin. O să-l caut zilele următoare să ne vedem şi sper să înceapă să muncească alături mine, de colegii nmoştri, să finalizăm programul de guvernare şi să mergem prin ţară să vorbim cu oamenii şi să le spunem ce vom face pentru ei'', a adăugat preşedintele PSD.

Marţi fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA într-un dosar în care este cercetat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici