Dragnea: Am senzaţia că Antonescu ia o opţiune serioasă în a candida de unul singur. Poate are un plan

Liviu Dragnea spune că a urmărit apariţiile din ultima vreme ale lui Crin Antonescu şi are "senzaţia că devine tot mai clar că a luat sau intenţionează să ia o opţiune serioasă în a candida de unul singur", arătând şi că "poate fi vreun plan", "poate l-a sfătuit cineva să fie candidatul dreptei".

522 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Am senzaţia că Antonescu ia o opţiune serioasă în a candida de unul singur. Poate are un plan

Crin Antonescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Dragnea a fost întrebat, la B1 TV, ce aşteaptă de la întâlnirea USL de luni, în care menţionase că ar trebui să fie discutate criticile aduse de Crin Antonescu premierului Victor Ponta şi PSD, precum şi proiectele mari ale Uniunii. "Aştept şi un brainstorming şi adoptarea unor hotărâri importante", a răspuns el.

"Asta cu... în general... că suntem împreună, noi suntem împreună, mergem pe drum şi ne cărăm pumni în cap unul altuia nu e profitabil nimănui", a mai spus el.

"M-am uitat şi eu cu atenţie şi cu interes la toate apariţiile domnului Crin Antonescu şi, nu ştiu, am senzaţia şi sper să greşesc, poate ne lămurim mâine, că devine tot mai clar că a luat sau intenţionează să ia o opţiune serioasă în aproape a candida de unul singur. Totuşi, un candidat al USL trebuie să facă, după părerea mea, ceea ce trebuie ca tot USL să simtă că are un candidat. Acesta e un lucru important, noi neschimbându-ne sub nicio formă decizia iniţială de a-l susţine pe domnul Antonescu la funcţia de preşedinte al României", a menţionat Dragnea.

Potrivit preşedintelui executiv al PSD, criticile fac rău USL, influenţând până la urmă actul de guvernare.

"Nu poţi să stai la nesfârşit indiferent. Dacă de mâine Victor Ponta ar începe să-l critice pe Crin Antonescu în fiecare zi, pentru orice - şi dacă are nodul strâmb la cravată o să spună că cei care merg cu nodul strâmb la cravată o să aibă în el un duşman mai rău decât a fost Traian Băsescu - astea nu fac bine şi cred eu că ar trebui să înceteze sau, dacă nu reuşim să le facem să înceteze, trebuie să vedem cum putem merge mai departe", a mai spus el.

Dragnea a subliniat că este nevoie de respectarea protocolului USL potrivit căruia deciziile se iau prin consens.

Liviu Dragnea a mai fost întrebat despre declaraţiile făcute de Crin Antonescu după venirea din concediu, dacă ar putea fi un plan sau "îl ia gura pe dinainte". "Eu nu-mi doresc să fie a doua variantă, în sensul să-l ia gura pe dinainte, că asta ar fi îngrozitor. Sper să fie prima variantă, să fie un plan, nu e ceva rău că este un plan, ar fi bine să ştie şi Grivei de planul ăsta, fiind candidatul USL, pe de o parte. Pe de altă parte, nu ştiu, s-a consultat cu cineva, nu s-a consultat, aşa o simte, face parte dintr-un plan sau nu, dar nu poţi să loveşti întruna PSD şi (...) Victor Ponta, la Mărăşeşti, a răspuns la întrebarea asta şi a spus că s-a obişnuit. Numai că obişnuinţa asta nu poate merge la nesfârşit, pentru că nu poţi să gestionezi treburile importante ale ţării având o coaliţie care se frământă şi scandal (...). Deci, nu ştiu, poate fi vreun plan, poate domnul Antonescu se gândeşte, nu ştiu ... acum dacă suntem la o emisiune în care vorbim liber putem să imaginăm, nu ştiu, poate l-a sfătuit cineva să fie candidatul dreptei, poate i-a spus că nu e bine să fie şi candidatul PSD, nu ştiu, poate mă gândesc că vrea să strângă toate bucăţile de dreapta, care sunt destul de răsfirate. Cine poate să ştie asta? N-am de unde să ştiu, din moment ce nu suntem parte din plan, nu ne-a spus lucrul ăsta", a răspuns el.

Dragnea a menţionat totodată că speră ca luni în USL să fie o discuţie aşezată.

"Dacă lucrurile rămân aşa, USL nu va funcţiona bine în continuare, pentru că se acumulează foarte multă tensiune", a mai spus el.

"Nu încerc să fac din domnul Antonescu un megavinovat, o avea omul nişte motive, nişte argumente, ceva care-l determină să aibă comportamentul ăsta, care din punct de vedere politic nu e de acuzat, apare o problemă când discutăm de USL, pentru că ne putem trezi la un moment dat cu domnul Antonescu să spună: pesediştilor, dacă vreţi să mă susţineţi la prezidenţiale bine, dacă nu, nu", a continuat el.

Dragnea a mai spus că PSD nu a luat în calcul ruperea USL, nici nu e în situaţia în care indiferent ce s-ar întâmpla trebuie să ţină USL pentru că altfel s-ar învârti pământul invers. "În schimb, am luat în calcul un lucru: să facem tot ce ţine de noi, să ne abţinem cât putem de mult, pentru ca această construcţie politică să funcţioneze din nou aşa cum a funcţionat înainte şi să ducă România în direcţia bună. Dar, Doamne fereşte, dacă lucrurile se agravează, PSD totuşi nu este un partid de buzunar, nu poţi cere PSD să fie un partid format din nevertebrate, pentru că chiar nu e, e cel mai puternic partid din România. Este un partid serios, care nu e foarte vioi, e un partid aşezat, dar asta nu înseamnă că îi trebuie foarte mult timp să ia nişte decizii, dacă se impun. (...) Noi vrem ca USL să funcţioneze în continuare", a precizat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici