Dragnea: Asumarea răspunderii, pe legea salarizării şi restructurare, la educaţie nu am decis încă

PDL şi PSD au convenit asumarea răspunderii pe legile salarizării, eficientizării cheltuielilor şi restructurării agenţiilor, a declarat, luni, înaintea BPN, vicepreşedintele Liviu Dragnea, însă Emil Boc a anunţat, după şedinţa coaliţiei, că şi legile educaţiei vor fi adoptate prin aceeaşi procedură.

22 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Asumarea răspunderii, pe legea salarizării şi restructurare, la educaţie nu am decis încă

Dragnea: Asumarea răspunderii, pe legea salarizării şi restructurare, la educaţie nu am decis încă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Dragnea a afirmat că PDL şi PSD nu au convenit, încă, asumarea răspunderii guvernamentale pentru legile educaţiei.

Întrebat dacă PDL şi PSD au stabilit asumarea răspunderii guvernului, vicepreşedintele PSD a răspuns: "Nu, pe educaţie nu. Este vorba de legea salarizării, de legea eficientizării cheltuielilor publice şi restructurarea agenţiilor, cam atât. Despre legile educaţiei nu am convenit încă asumarea".

Dragnea a spus că, după ce ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, va prezenta proiectul de legi în educaţie, în şedinţa de guvern de miercuri, acestea vor intra în dezbatere publică.

Vicepreşedintele PSD nu a exclus varianta ca, după dezbaterea publică, legile respective să fie adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului, dar a precizat că, la ora actuală, PSD nu a luat o decizie privind asumarea.

"Încă nu am decis în coaliţie dacă mergem pe asumare sau pe dezbatere în Parlament. Noi insistăm pe procedura parlamentară", a adăugat Dragnea.

Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe legea salarizării unice, pe legea restructurării agenţiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum şi pe legile educaţiei, a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, premierul Emil Boc, care a precizat că PSD nu a avut obiecţii majore.

Liderii PSD s-au reunit, duminică seară, pentru a discuta subiectul asumării răspunderii, dar şi pe tema acordului cu FMI. După şedinţă, Niţă a anunţat că ministrul Andronescu va prezenta, luni, în BPN, legile educaţiei, care vor intra ulterior în dezbatere publică, acest lucru urmând a fi discutat şi în coaliţie.

Surse din PSD declarau, luni dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că PSD ar putea accepta asumarea răspunderii Guvernului pe legile educaţiei, în varianta Andronescu, nu în cea a Comisiei Miclea, unii lideri social-democraţi considerând propunerea PDL drept un atac în replică la susţinerea PSD pentru înfiinţarea Comisiei Udrea.

Aceleaşi surse au mai trelatat că singurele modificări pe care le-ar accepta PSD ar fi cele de formă, şi nu cele de fond.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici