Dragnea: Dacă UNPR va vota pentru Ungureanu la SIE, probabil intrăm într-o altă etapă de colaborare

PSD vrea să continue guvernarea, dar nu în orice condiţii iar dacă UNPR va vota pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), atunci probabil că se va intra într-o altă etapă de colaborare, a afirmat coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea.

701 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Dacă UNPR va vota pentru Ungureanu la SIE, probabil intrăm într-o altă etapă de colaborare

Dragnea: Dacă UNPR va vota pentru Ungureanu la SIE, probabil intrăm într-o altă etapă de colaborare

"Vrem cu tărie să continuăm guvernarea, dar nu în orice condiţii. Dacă UNPR va vota pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, atunci probabil că vom intra într-o altă etapă de colaborare. Noi nu putem să stăm să aflăm de la televizor cum să votăm pentru anumite proiecte. Orice s-ar întâmpla, PSD este un partid puternic şi cu cele mai bine definite structuri, de aceea se tot încearcă distrugerea sa. În câteva zile, Victor Ponta va reveni în ţară şi lucrurile se vor calma", a spus Dragnea, aflat la Piteşti, citat în presa locală.

Vineri, Dragnea a afirmat că PSD nu poate acorda un vot de încredere lui Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de şeful statului la conducerea SIE, în condiţiile în care social-democraţii nu au încredere în acesta "dintr-o mie de motive", precizând că speră ca întreaga coaliţie să aibă acest punct de vedere.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu, fost premier, pentru funcţia de director al SIE.

Birourile Permanente ale celor două Camere au fost convocate luni pentru procedura de numire a lui Ungrureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

Reprezentanţii PSD şi Victor Ponta au spus că nu îl susţin pentru această nominalizare, în schimb liderul UNPR, premierul interimar, Gabriel Oprea a anunţat că îl susţine pe preşedintele Iohannis în acest demers.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu declara, miercuri, că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE este un pas important în schimbarea majorităţii parlamentare, iar cei de la PSD au o reticenţă de a convoca plenul pentru această numire, dar PNL nu are nicio rezervă să ceară convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Constituţia şi Legea de funcţionare a Serviciului de Informaţii Externe au prevederi diferite privind numirea directorului acestui serviciu de informaţii. Constituţia prevede că directorul SIE este votat de Parlament, la propunerea preşedintelui, iar Legea SIE arată că numirea este făcută de CSAT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici