Dragnea, despre afirmaţiile lui Putin referitoare la ţările care găzduiesc sisteme de rachete americane: Nu ştiu. Domnii Iohannis şi Meleşcanu să ne traducă

Liviu Dragnea a declarat că cei doi specialişti, preşedintele Klaus Iohannis, şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, ar trebui să traducă afirmaţiile lui Vladimir Putin potrivit cărora ţările UE care găzduiesc sisteme de rachete americane vor deveni ţinte ale Rusiei în cazul unui război.

627 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre afirmaţiile lui Putin referitoare la ţările care găzduiesc sisteme de rachete americane: Nu ştiu. Domnii Iohannis şi Meleşcanu să ne traducă

Dragnea, despre afirmaţiile lui Putin referitoare la ţările care găzduiesc sisteme de rachete americane: Nu ştiu. Domnii Iohannis şi Meleşcanu să ne traducă

"Nu ştiu. Avem specialişti în politică externă, domnul Iohannis şi domunl Meleşcanu şi să ne traducă eu aceste informaţii. Ceo doi specialişti, domnul Klaus Iohannis şi domnul Teodor Meleşcanu să ne traducă lucrurile acestea", a afirmat liderul PSD, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului care a avut loc joi la Parlament.

Reacţia lui Dragnea vine în contextul în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat, miercură seară, că statele europene care găzduiesc sisteme de rachete americane vor deveni ţinte ale Rusiei în cazul unui război, în condiţiile în care Administraţia Donald Trump a decis de retragere a SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

Preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF). Liderul de la Casa Albă susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului. Kremlinul a avertizat că situaţia riscă să devină "periculoasă".

Miercuri seară, Vladimir Putin a atras atenţia că naţiunile europene care găzduiesc sisteme balistice americane incompatibile cu Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare riscă să devină ţinte ale Rusiei.

"Dacă Statele Unite se retrag din Tratatul INF, ce vor face cu noile rachete? Dacă vor fi aduse în Europa şi vor fi montate acolo, noi vom fi nevoiţi să avem o reacţie simetrică. Deci, dacă vor face asta, trebuie să înţeleagă că teritoriile naţiunilor respective riscă să fie ţinte ale unui atac de ripostă. Nu sunt sigur că trebuie să ajungem la o astfel de escaladare a situaţiei în Europa. Eu nu văd niciun motiv pentru acest lucru şi, repet, nu este alegerea noastră, nu este ceva ce vrem noi", a declarat Vladimir Putin miercuri seară, potrivit agenţiilor de presă Sputnik şi Associated Press, în cursul întrevederii pe care a avut-o la Moscova cu premierul Italiei, Giuseppe Conte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici