Dragnea despre alegerea primarilor în două tururi: O năstruşnicie, riscăm să aruncăm ţara în aer

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că prin reintroducerea votului în două tururi pentru alegerea primarilor politicienii ''riscă să arunce ţara în aer'', liderul PSD ironizând PNL şi spunând că un coleg de-al său a propus alegeri pentru Primăria Bucureşti ''până iese Buşoi''.

2548 afișări
Imaginea articolului Dragnea despre alegerea primarilor în două tururi: O năstruşnicie, riscăm să aruncăm ţara în aer

Dragnea despre alegerea primarilor în două tururi: O năstruşnicie, riscăm să aruncăm ţara în aer (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Prezent joi la Sinaia, unde va avea loc Comitetul Executiv Naţional al PSD, Liviu Dragnea a afirmat, la şedinţa grupului social-democrat din Camera deputaţilor, că reintroducerea votului în două tururi de scrutin este ''o năstruşnicie'', în acest context preşedintele PSD ironizându-i pe liberali, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Să discutăm despre poziţia noastră faţă de această năstruşnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. Aseară un coleg, nu-i dau numele ca să nu-l expun, a venit cu o idee care mi se pare foarte interesantă şi stingem scandalul: la comune un tur, la oraşe două tururi, la municipii trei tururi şi la Bucureşti atâtea tururi atât e nevoie ca să iasă Buşoi şi nu mai avem scandal. Noi riscăm foarte mult să aruncăm ţara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă şi pentru Primăria Capitalei, oamenii ăştia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică", le-a spus Dragnea deputaţilor social-democraţi.

Liderul PSD a propus de asemenea ca la reuniunile de joi şi vineri PSD să discute aspecte precum priorităţile legislative ale social-democraţilor, dar şi politica de alianţe.

"În primul rând (să discutăm – n.r.) despre principalele priorităţi legislative ale noastre. De asemenea, cum operaţionalizăm mersul unei iniţiative până se transformă în lege, cum o prezentăm, în ce structuri o aprobăm, o avizăm, cum o susţinem. În al doilea rând, politica de alianţe, pentru că nu vreau să ocolim acest subiect. Este un subiect important, este sfârşitul lunii ianuarie, trebuie să ştim exact cum mergem mai departe în alegeri, dacă vrem să facem alianţe cu cineva, în ce fel trebuie să facem aceste alianţe, sunt bune, nu sunt bune'' , a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu preşedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, transmiţându-i oficialului european că "adversarii politici" fac presiuni mari pentru modificarea legislaţiei electorale şi PSD ia în calcul bociotarea alegerilor locale.

Premierul Dacian Cioloş se va întâlni cu liderii partidelor politice în perioada imediat următoare, probabil luni sau marţi, pentru a discuta pe tema alegerii primarilor, a afirmat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

În afară de PNL, doar Mişcarea Populară s-a pronunţat clar pentru alegerea primarilor în două tururi. Deşi iniţial ALDE s-a declarat de aceeaşi parte a baricadei, poziţiile publice ale lui Călin Popescu Tăriceanu din ultimele zile au fost mai rezervate. PSD şi UDMR s-au pronunţat categoric pentru alegerea primarilor într-un singur tur. UNPR, care îşi doreşte o candidatură pe listele PSD, nu are deocamdată o poziţie oficială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici