Dragnea, despre candidatura lui Piedone: Nu a ieşit niciodată din cursă. Să fie sănătos. Candidaţii să studieze foarte bine legea electorală

Preşedintele PSD Liviu Dragnea nu s-a arătat surprins de anunţul candidaturii lui Cristian Popescu Piedone, la Primăria Sectorului 4, afirmând miercuri că îi urează "să fie sănătos" dacă va rămâne candidat.

924 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre candidatura lui Piedone: Nu a ieşit niciodată din cursă. Să fie sănătos. Candidaţii să studieze foarte bine legea electorală

Liviu Dragnea, despre candidatura lui Piedone: Nu a ieşit niciodată din cursă. Să fie sănătos (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Înţeleg că nu a ieşit niciodată din cursă. Nu a spus niciodată că nu candidează (...). Dacă va rămâne candidat să fie sănătos. Noi avem un candidat, pe domnul Băluţă şi cred că are prima şansă, ca primar interimar", a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Cristian Popescu Piedone a anunţat, miercuri, pe Facebook, că şi-a depus candidatura la Primăria Sectorului 4, după ce anunţase că se retrage din viaţa politică, în urma tragediei din Colectiv, el fiind urmărit penal.

Fostul primar al sectorului 4 a mai spus că va candida ca independent, că aşteaptă ca justiţia să se pronunţe în cazul său, dar este dreptul constituţional al oricărui cetăţean să candideze.

Dragnea: Candidaţii să studieze foarte bine legea electorală. Plaja de interpretare, nemărginită

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că i-a sfătuit pe candidaţii PSD "să studieze foarte bine legislaţia" electorală şi să verifice informaţiile care le vin de la jurişti şi de la departamentul financiar pentru că legislaţia este făcută astfel încât să fie interpretabilă.

"Până acum, recunosc că le-am spus cu tărie să respecte legea, acum le spun ceva în plus, să studieze foarte bine legislaţia pentru că legislaţia este atât de complicată încât trebuie să fii un foarte bun specialist şi trebuie să se uite şi ei cu ochii lor pe ceea ce le spun juriştii din prejma lor şi cei de la departamentul financiar în aşa fel încât orice decizie să fie foarte bine analizată din prisma unor posibile interpretări a oricui", a afirmat preşedintele PSD, întrebat ce îi va sfătui pe candidaţi în ghidul pe care PSD vrea să îl pună la dispoziţia candidaţilor.

Liviu Dragnea a afirmat că legislaţia este făcută astfel încât "plaja de interpretare să fie nemărginită".

"Din păcate, în România, se constată că legislaţia este făcută în aşa fel încât plaja de interpretare este nemărginită", a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în urmă cu două săptămâni, în contextul reţinerii de către DNA a primarului Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu, că legislaţia în ceea ce îi priveşte pe candidaţi este neclară şi ar putea iniţia fie o modificare a acesteia, fie un ghid pentru reprezentanţii PSD la locale, în condiţiile în care edilii din partid i se plâng că nu mai ştiu ce pot face şi ce nu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici