Dragnea, despre greşelile gramaticale ale lui Valentin Popa: E importantă susţinerea rectorilor/ Tăriceanu: Am impresia că nu este profesor de limba română

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost solicitat, duminică, să comenteze pe marginea greşelilor gramaticale ale ministrului propus pentru Educaţie, Valentin Popa, precizând că, pentru el, este foarte importantă susţinerea celor 45 de rectori.

3275 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre greşelile gramaticale ale lui Valentin Popa: E importantă susţinerea rectorilor/ Tăriceanu: Am impresia că nu este profesor de limba română

Dragnea, despre greşelile gramaticale ale lui Valentin Popa: E importantă susţinerea rectorilor/ Tăriceanu: Am impresia că nu este profesor de limba română

"Eu am văzut tot în presă o susţinere din partea a 45 de rectori din România, 45 din 48. Pentru mine asta este foarte important", a comentat Dragnea pe marginea greşelilor gramaticale ale lui Popa.

"Am văzut această declaraţie de susţinere şi chiar câteve intervenţii ale unor oameni care lucrează la vârful educaţiei româneşti şi care au încredere în această propunere şi atunci de ce să nu ţinem cont şi de părerea altora?", a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă apreciază că Valentin Popa va fi un exemplu pentru elevi şi pentru cadrele didactice, Dragnea a răspuns: "Eu sper să fie un exemplu bun prin ceea ce va face ca ministru al Educaţiei".

Tăriceanu, despre Valentin Popa: Trebuie să vedem ce îşi propune şi ce este capabil să facă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, duminică, după şedinţa grupurilor parlamentare PSD-ALDE, că nu greşelile de exprimare ale lui Valentin Popa, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, trebuie puse în prim plan, ci lunga experienţă şi faptul că este susţinut de rectori.

”Am văzut în presă, nu ştiu dacă s-a făcut o culegere a acestora (a greşelilor lui Valentin Popa - n.r.). Eu cred că o persoană care este rectorul unei instituţii de învăţământ superior, care are o lungă experienţă în Educaţie şi care are şi o susţinere consistentă, cred că toţi rectorii institutelor de învăţământ superior au semnat o petiţie de susţinere.. Cred că aceste lucruri nu trebuie puse în special pe primul plan, ci trebuie să vedem ce îşi propune şi ce este capabil să facă, să-l judecăm după realizări”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a menţionat că orice persoană publică, ”fără doar şi poate”, va avea parte de critici, dar şi de susţinători.

La insistenţele jurnaliştilor despre greşelile elementare făcute în discursuri publice de Valentin Popa, Tăriceanu a spus zâmbind: ”Am impresia că nu este profesor de limba română. Cred că are nişte lacune”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici