Dragnea despre Legea defăimării: A stârnit un val de injurii la adresa mea, mă încearcă o tristeţe

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat sâmbătă că proiectul de lege privind defăimarea "a stârnit un val de injurii la adresa sa" şi că îl "încearcă o tristeţe" din cauză că ''nimeni nu a avut răbdarea să citească noile modificări ale legii''.

790 afișări
Imaginea articolului Dragnea despre Legea defăimării: A stârnit un val de injurii la adresa mea, mă încearcă o tristeţe

Dragnea despre Legea defăimării: A stârnit un val de injurii la adresa mea, mă încearcă o tristeţe (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Legea privind susţinerea toleranţei a stârnit un val de injurii la adresa mea. Timp de câteva zile, vocea raţiunii s-a făcut auzită cu mare greutate. Nu-i treaba mea să cercetez cât a fost incitare, diversiune, manipulare şi cât reacţie sinceră. S-o facă alţii. Mă încearcă însă o tristeţe văzând că nimeni nu a avut răbdarea să citească noile modificări ale legii, şi aproape toţi cei care m-au insultat au facut-o preluând, ca un ecou, informaţii false cu privire la libertatea de exprimare", a scris liderul PSD pe Facebook.

Dragnea afirmă că unele informaţii false au fost puse în circulaţie de partidele de dreapta şi că unele instituţii de presă "au ignorat pur şi simplu realitatea şi au intrat în logica de campanie electorală".

Liderul PSD le mulţumeşte celor care au susţinut proiectul de lege "cu riscul de a se expune valului de injurii" şi consideră că că prejudecăţile politice "cum este aceea că Liviu Dragnea sau PSD sunt apărătorii comunismului conduc inevitabil la răstălmăciri şi la greşeli dureroase".

"Le mulţumesc tuturor celor ce s-au exprimat, fiecare după cum a putut, în legătură cu această lege. E dovada ca libertatatea şi demnitatea preocupă societatea românească într-o măsură sănătoasă. Societatea îşi măsoară, din când în când, limitele de expresie şi de toleranţă. Iar această lege ne ajută, la urma urmei, să devenim mai toleranţi", afirmă Liviu Dragnea.

În ultimele zile preşedintele PSD s-a confruntat, pe pagina sa de Facebook, cu un val de opinii critice la adresa iniţiativei sale. Dragnea a ales să şteargă cea mai mare parte a acestor postări, păstrându-le pe cele pozitive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici