Dragnea, despre marşul secuilor: Nu acceptăm la nesfârşit discuţii despre solicitări neconstituţionale

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, referindu-se la marşul secuilor, că discuţiile despre solicitările neconstituţionale nu pot fi acceptate la nesfârşit, el arătând România este un stat unitar şi că autonomia locală trebuie să fie acceaşi pe tot teritoriul statului român.

264 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre marşul secuilor: Nu acceptăm la nesfârşit discuţii despre solicitări neconstituţionale

Dragnea, despre marşul secuilor: Nu acceptăm la nesfârşit discuţii despre solicitări neconstituţionale (Iamgine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Solicitat să spună ce părere are despre marşul secuilor, Dragnea a precizat: "Este o acţiune, după părerea mea, un fel de escaladare reciprocă între ceea ce face o parte politică, de acolo, UDMR, şi ce fac ceilalţi, celelalte partide. Dacă unul din partidele maghiare întreprinde o acţiune, ceilalţi se simt obligaţi să facă şi ei pentru a nu-şi pierde electoratul. Speranţa mea este ca această escaladare să se oprească aici, să nu meargă mai departe, pentru că nu putem accepta la nesfârşit discuţii despre nu ştiu ce solicitări neconstituţionale".

"Când vorbim de autonomie locală, autonomia locală trebuie să fie acceaşi şi în Harghita şi Covasna ca şi cea din Teleorman şi Botoşani, pentru că România este un stat unitar şi aici nu există echivoc nici în Constituţie, nici în abordarea noastră"”, a adăugat Dragnea.

"Marele marş al secuilor" s-a desfăşurat, duminică, între localităţile Chichiş şi Breţcu din judeţul Covasna, iar potrivit Prefecturii, Poliţiei, Jandarmeriei şi ISU Covasna, la manifestare au participat aproximativ 15.000 de persoane. Organizatorii manifestării au susţinut, însă, că au fost prezente peste 100.000 de persoane.

Participanţii la "Marele marş al secuilor" au format un lanţ viu pe o distanţă de 54 de kilometri, între localităţile Chichiş, aflată la graniţa cu judeţul Braşov, şi Breţcu, la ieşirea către Bacău, iar la intersecţia de la Reci preşedintele CNS, Izsák Balázs, a citit o proclamaţie prin care maghiarii solicită autoguvernarea Ţinutului Secuiesc.

Participanţii au avut pancarte în limbile română şi engleză, cu inscripţii precum "Vrem autonomie, nu independenţă", "Ţinutul Secuiesc, cealaltă faţă a României", "România este şi ţara noastră", "Autonomia nu înseamnă independenţă, înseamnă eficienţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici