Dragnea, despre postarea lui Vâlcov: Este o acţiune nefericită, dar nu cred că trebuie să demisioneze

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu crede că Darius Vâlcov trebuie să plece din Guvern din cauza postărilor de pe Facebook, deşi spune despre acestea că sunt nefericite.

361 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre postarea lui Vâlcov:  Este o acţiune nefericită, dar nu cred că trebuie să demisioneze

Dragnea, despre postarea lui Vâlcov: Este o acţiune nefericită, nu cred că trebuie să demisioneze

"Nu o văd foarte bine (n.r.: postarea lui Vâlcov), cred că a fost o acţiune nefericită, dar să îi tratăm pe toţi în acelaşi registru sau cu aceeaşi măsură. Nu am văzut inflamări în toţi anii în care s-au dat publicităţii rechizitorii. Înţeleg că a fost o postare privată, pe Facebook. A fost un gest nefericit, nu cred că trebuie să îşi dea demisia sau să fie demis. E punctul meu de vedere", a declarat Liviu Dragnea.

Legat de postarea lui Vâlcov, ce spunea că Forumul Democrat al germanilor din România este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler, Dragnea a mai spus: "în virtutea faptului că sunt un susţinător al organizaţiilor evreieşti, cred că nu poate fi acuzat Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească că a avut în vedere altceva".

Citeşte şi: Dragnea, despre postarea lui Vâlcov: O acţiune nefericită, nu cred că trebuie să demisioneze/ Referitor la declaraţiile Gabrielei Firea privind spionajul în PSD: Să facă plângeri sau să aducă dovezi

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" a reacţionat luni la una dintre postările publicate de Darius Vâlcov, gestul consilierului premierului fiind unul care poate "atrage după sine şi încuraja totodată derapaje grave", avertizează aceştia.

Membrii Institutului reamintesc că promovarea, în spaţiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidenţa Legii nr. 217/2015, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a apărut duminică un filmuleţ în care FDGR este acuzat că este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici