Dragnea, despre reducerea încrederii românilor în UE: Ar trebui să convingă oficialii europeni

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, despre eurobarometrul care arată reducerea încrederii românilor în UE, că semnalul de alarmă a fost tras deja, deoarece cetăţenii europeni trebuie să simtă că "instituţiile respective lucrează pentru ei"

140 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre reducerea încrederii românilor în UE: Ar trebui să convingă oficialii europeni

Dragnea, despre reducerea încrederii românilor în UE: Ar trebui să convingă oficialii europeni

"Este îngrijorător şi ar trebui să convingă oficialii europeni, ce am spus şi eu, nu cu răutate ci bună-credinţă, cetăţenii europeni trebuie să simtă că instituţiile respective lucrează pentru ei. Există această problemă care stă la baza dezvoltării unor partide extremiste, radicale, care sunt tot mai importante şi să conteze în majorităţi", a declarat Liviu Dragnea.

Procentul românilor care consideră că apartentenţa la Uniunea Europeană este un lucru bun este de doar 49%, în scădere cu zece procente faţă de ultimul sondaj realizat în urmă cu şase luni, conform Eurobarometrului făcut public miercuri de Parlamentul European.

La nivel european, 62% dintre cetăţeni consideră că apartenenţa la Uniunea Europeană este un lucru bun pentru ţara lor, procentajul reprezentând un nivel record în ultimii 25 de ani.

În ceea ce priveşte România, sondajul relevă o creştere uşoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Comparativ cu aprilie 2018, a fost înregistrată o scădere de zece procente.

Gradul de apreciere faţă de apartenenţa la Uniunea Europeană este de 68%, în creştere cu un procent faţă de aprilie 2018, când a fost realizat ultimul sondaj Eurobarometru.

La nivelul României, 64% dintre cetăţeni consideră că ţara lor a avut de beneficiat de pe urma apartenenţei la Uniunea Europeană, în scădere cu şapte procente faţă de luna aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici