Dragnea, după întâlnirea cu ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa: L-am rugat să capete mai repede experienţă politică

Liderul PSD Liviu Dragnea a avut, joi, o întâlnire, la cabinetul său de la Camera Deputaţilor, cu ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, el arătând că l-a „rugat” să „capete mai repede experienţă politică”, dar şi să elaboreze un calendar de discuţii cu companiile, privind programul de guvernare.

952 afișări
Imaginea articolului Dragnea, după întâlnirea cu ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa: L-am rugat să capete mai repede experienţă politică

Dragnea, după întâlnirea cu ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa: L-am rugat să capete mai repede experienţă politică

„I-am spus două lucruri: l-am rugat să capete mai repede experienţă politică, pentru că este o funcţie importantă şi exact asta, pentru că am avut şi cu primul-ministru o discuţie, să stabilească un calendar în care să înceapă aceste întâlniri deschise şi foarte utile cu companiile şi cu băncile pentru a găsi care sunt metodele prin care aceste instituţii financiare şi aceste companii să aibă un profit (declarat, n.r.) mai mare”, a spus Dragnea despre întâlnirea cu Mişa.

Întrebat dacă, prin solitarea de a căpăta experienţă politică, a avut în vedere declaraţia lui Mişa din ziua învestirii Guvernului Tudose, privind desfiinţarea pilonului II de pensii, Dragnea a răspuns afirmativ.

„Da. A fost prima lui zi ca ministru, emoţionat, toată presa, foarte multe întrebări şi se întâmplă. Dar e un tânăr în care eu am încredere şi în care prim-ministrul are foarte mare încredere”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă Mişa ar trebui să se înscrie în PSD şi dacă i-a adresat o invitaţie în acest sens, Dragnea a răspuns: „Nu, nu facem invitaţii, că nu suntem la nuntă. Să-şi facă treaba acolo. E o echipă care a început să funcţioneze foarte bine. Au lucrat începând de luni în fiecare zi , cu ateliere de lucru. Se lucrează chiar. Palatul Victoria a înviat. Acum a început să se muncească”.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, joi, după discuţia cu ambasadorul SUA Hans Klemm, pe tema măsurilor economice din programul de guvernare, că Executivul va organiza întâlniri cu companiile, el reierând ideea că aceste măsuri nu vor fi adoptate dacă vor afecta mediul de afaceri.

„Am discutat ( cu Hans Klemm, n.r.) despre noua guvernare şi despre noua echipă guvernamentală. Am deschis subiectul, eu, referitor la discuţiile care apărut despre noile prevederi din programul de guvernare şi am explicat ceea ce am spus şi public: avem o parte din companiile mari din România care, cu toate că au o cifră de afaceri foarte mare, raportează un profit mic. Şi interesul nostru e să vedem, împreună cu aceste companii, din discuţii şi întâlniri pe care le vor avea factorii guvernamentali, ce se poate face pentru ca şi ei să aibă un profit mai mare şi statul român să încaseze un impozit pe profit aferent mai mare”, a spus Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici