Dragnea: În cel mult o săptămână organizaţiile PSD să transmită numele candidaţillor la primării. Liderul social-democraţilor anunţă condiţiile pe care aceştia trebuie să le îndeplinească

Toate organizaţiile PSD din ţară trebuie să transmită conducerii partidului în cel mult o săptămână numele candidaţilor la primăriile municipiilor şi oraşelor, a anunţat, joi, la Buzău, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

380 afișări
Imaginea articolului Dragnea: În cel mult o săptămână organizaţiile PSD să transmită numele candidaţillor la primării. Liderul social-democraţilor anunţă condiţiile pe care aceştia trebuie să le îndeplinească

Dragnea: În cel mult o săptămână organizaţiile PSD să transmită numele candidaţillor la primării

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a declarat că un prim pas pe care trebuie să-l facă filialele PSD din ţară este acela de a transmite, în maximum o săptămână, propunerile candidaţilor pentru municipii şi oraşe, un CV al acestora şi o grilă ataşată din care să rezulte dacă respectă cerinţele din codul de integritate adoptat recent de PSD.

Dragnea a spus că, ulterior, se va face o corectare sociologică, el precizând că ”vrea să facă lucrurile aşezat, în bună rânduială”.

În ceea ce priveşte situaţia de la Buzău, atât Liviu Dragnea, cât şi preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, s-au ferit să spună dacă actualul primar al municipiului, Constantin Boşcodeală, va mai candida pentru un nou mandat, edilul fiind trimis în judecată în două dosare, iar într-unul a fost deja condamnat de instanţa de fond la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

În prezent, dosarul lui Boşcodeală este în faza de apel la Curtea de Apel Braşov.

La ultimul termen, primarul Boşcodeală a recuzat completul de judecată pentru că magistraţii nu i-au acceptat ca probă în dosar o expertiză extrajudiciară comandată şi plătită de edil, care îi demonstra nevinovăţia.

Ulterior, Boşcodeală a declarat că avocatul său a cerut recuzarea completului pentru că magistraţii ar fi ”parţiali.”

"Dacă s-a început urmărirea penală sau trimiterea în judecată pentru luare sau dare de mită, dacă candidatul are o hotărâre de condamnare pentru corupţie, evaziune fiscală, fapte comise cu violenţă, dacă se află în arest la domiciliu, arest preventiv sau control judiciar, nu va putea candida din partea noastră. Dacă domnul Boşcodeală va fi achitat va avea tot sprijinul nostru pentru a candida. Oricine nu se încadrează în criteriile codului de integritate nu trece”, a mai delarat Liviu Dragnea la Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici