Dragnea: În două săptămâni decidem asupra restructurărilor de personal bugetar la nivel central

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, că în maximum două săptămâni Guvernul va decide asupra restructurărilor de personal şi reducerii cheltuielilor la nivelul administraţiei centrale, inclusiv a ministerelor, dar şi eliminarea posturilor vacante.

1799 afișări
Imaginea articolului Dragnea: În două săptămâni decidem asupra restructurărilor de personal bugetar la nivel central

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Dragnea a declarat că la nivelul administraţiei locale va fi scoasă regula angajării bugetarilor după sistemul la şapte persoane plecate din sistem o persoană angajată, însă vor fi eliminate şi posturile vacante care sunt bugetate la nivelul administraţiei locale.

"În ceea ce priveşte administraţia centrală, cred că într-o săptămână, două, o să finalizăm analiza şi o să avem pe masă reduceri ale cheltuielilor de personal şi ale celor cu bunuri şi servicii. Tot sistemul va fi restructurat în aşa fel încât după această restructurare pe administraţia locală să nu fie angajări în plus - pentru că există această posibilitate -, iar pe administraţia centrală cheltuielile de personal să fie mai mici, şi aici toate posturile vacante în principiu vor fi anulate", a declarat Dragnea, menţionând că media reducerilor vor fi de 10-15%.

Vicepremierul a susţinut că în maximum două săptămâni va fi luată o decizie şi în ceea ce priveşte restructurările la nivelul tuturor ministerelor prin care să fie operată o reducere a cheltuielilor de personal.

De asemenea, el a menţionat că anul acesta va continua un "proces de reaşezare a funcţiei publice", urmând să fie introdusă şi pentru personalul contractual regula ca maximum 12% din toate funcţiile să fie de conducere.

Dragnea a mai susţinut că în două săptămâni ar urma să fie operată o nouă restructurare în ministerul pe care îl conduce, în urma căreia se va ajunge la o nouă reducere a cheltuielilor de personal.

Totodată, vicepremierul a susţinut că urmează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă în cazul Inspectoratului de Stat în Construcţii, unde "nu e în regulă" faptul că la nivelul instituţiei se regăseşte personal contractual în zona de control, în loc să aibă statut de funcţionar public.

"La ICS este o situaţie anormală, pentru că aproape jumătate din cei care lucrează la nivel judeţean şi regional sunt detaşaţi de la firme private, şi practic pot verifica chiar lucrări sau contrucţii pe care le execută firmele private de la care sunt detaşaţi. Situaţia trebuie să înceteze, şi dacă avem toate avizele până miercuri, intrăm cu această modificare, dacă nu săptămâna viitoare cel mai târziu", a mai declarat Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici