Dragnea: În funcţie de audierea lui Dragomir, Comisia SRI decide dacă e nevoie de comisie de anchetă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat că membrii Comisiei de control al SRI vor decide după audierea de marţi a fostului colonel SRI Daniel Dragomir dacă se impune sau nu constituirea unei comisii de anchetă privind aserţiunile făcute de acesta în presă.

249 afișări
Imaginea articolului Dragnea: În funcţie de audierea lui Dragomir, Comisia SRI decide dacă e nevoie de comisie de anchetă

Dragnea: În funcţie de audierea lui Dragomir, Comisia SRI decide dacă e nevoie de comisie de anchetă

”Mâine este prima dată când dl. Dragomir merge în faţa unei comisii parlamentare şi are o poziţie oficială. Eu zic să aşteptăm să vedem ce spune acolo şi, în funcţie de ceea ce va spune, comisia de control SRI va decide ce face - va mai face audieri, îl va mai chema pe dumnealui sau pe alţi oameni... Şi în funcţie de cum vor evalua aceste declaraţii şi audieri ei, vor face propuneri - dacă rămân în cadrul comisiei SRI sau va fi nevoie de o comisie de anchetă cu atribuţii mai mari”, a spus Liviu Dragnea.

Daniel Dragomir, fostul colonel SRI, spunea în urmă cu câteva zile că politicieni, oameni de afaceri sau jurnalişti au fost interceptaţi pe mandate de siguranţă naţională, timp de cinci ani, după care Laura Codruţa Kovesi, cea care a semnat mandatele, le-a cerut la DNA odată cu mutarea ei.

”În 2009-2013, mai mulţi oamenii de afaceri, politicieni, oameni din societatea civilă şi media au fost interceptări pe mandate de siguranţă naţionale pentru activităţi conexe activităţilor teroriste. Repet, oameni politici, de afaceri şi jurnalişti au fost interceptaţi timp de 5 ani continuu, invocându-se chestiuni conexe activităţilor teroriste. Mai mult, toate aceste mandate au fost aprobate, avizate şi transmise de fosta şefă a Parchetului General, doamna Kovesi. În 2014, mandatele se obţin 6 luni, după care se pot prelungi 3 luni, s-au obtinut mandate succesive”, a declarat Daniel Dragomir, fostul colonel SRI, la România TV.

SRI a răspuns vineri acuzaţiilor aduse de către Daniel Dragomir, susţinând că Serviciul nu are atribuţii pe linia monitorizării dosarelor penale, nu a determinat finalizarea dosarelor, iar legat de acoperiţii din presă se comportă precum "toate serviciile partenere".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici