Dragnea: În scurt timp se vor afla "motivele reale ale plecărilor" din PSD

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu regretă demisia lui Şerban Mihăilescu din partid, dar că nu înţelege plecarea lui Cristian Diaconescu din formaţiunea social-democrată, precizând că în scurt timp scurt se vor afla "motivele reale ale plecărilor".

38 afișări
Imaginea articolului Dragnea: În scurt timp se vor afla "motivele reale ale plecărilor" din PSD

Dragnea: În scurt timp scurt se vor afla "motivele reale ale plecărilor" din PSD (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a afirmat, într-o conferinţă de presă, la Alexandria, că nu se poate vorbi de "un val al demisiilor" din PSD, adăugând că nu înţelege de ce Cristian Diaconescu a plecat din partid, deşi i-a urmărit cu atenţie toate declaraţiile.

În ceea ce priveşte demisia senatorului de Teleorman Şerban Mihăilescu, secretarul general al PSD a precizat că nu regretă plecarea acestuia, iar despre Marian Sârbu a spus că speră că "va rămâne în continuare social-democrat şi va avea puterea să reziste oricărei tentaţii de a nu pleca din partid."

"Cristi Diaconescu este destul de confuz, mai ales după ce a susţinut că va candida la funcţia de preşedinte al partidului. Nu regret faptul că Şerban Mihăilescu a plecat, ci faptul că eu şi organizaţia din Teleorman i-am acordat încrederea în două mandate. Dacă avea un motiv serios, era dator să explice gestul său celor care l-au susţinut. Sper din tot sufletul ca Marian Sârbu, un om pe care-l apreciez foarte mult, va rămâne în continuare social-democrat şi va avea puterea să reziste oricărei tentaţii. Proiectul politic pe care Victor Ponta intenţionează să-l construiască, sprijinit de vicepreşedinţi, de mine şi de întregul partid, are nevoie de calităţile şi experienţa lui Marian Sârbu", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat despre eventuala schimbare a lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului, Dragnea a afirmat: "Am fi nebuni să repetăm greşeala din 2006 când l-am retras pe Adrian Năstase de la şefia Camerei Deputaţilor."

Fostul vicepreşedinte PSD Marian Sârbu a precizat, pentru MEDIAFAX, că se va întâlni, vineri dimineaţă, la sediul central al partidului, cu noul preşedinte al formaţiunii, Victor Ponta, în urma căreia va anunţa dacă mai rămâne sau nu în PSD.

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului.

La rândul său, fostul senator al PSD Cristian Diaconescu a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că a aderat la grupul parlamentar al indepenţilor întrucât nu putea activa în afara unui grup, potrivit Regulamentului Senatului.

Luni, senatorul Şerban Mihăilescu şi-a anunţat, în plenul Senatului, retragerea din grupul parlamentar al PSD, precizând că va activa în continuare ca independent.

Fostul lider al PSD Mircea Geoană afirmă, joi, într-o postare pe blogul personal, că îşi pune la dispoziţia partidului mandatul de preşedinte al Senatului, el precizând că răspunde astfel unei "insinuări subtile" a lui Adrian Năstase, care i-a transmis să stea cuminte dacă mai vrea această funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici