Şerban Mihăilescu şi Ioan Munteanu au demisionat din PSD

Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Ioan Munteanu au demisionat din PSD şi au decis să se alăture grupului independenţilor, condus de Gabriel Oprea, Mihăilescu afirmând că "s-a încheiat o etapă din viaţa PSD" şi că în ultima vreme experienţa sa nu a mai fost folosită de partid.

217 afișări
Imaginea articolului Şerban Mihăilescu şi Ioan Munteanu au demisionat din PSD

Şerban Mihăilescu şi Ioan Munteanu au demisionat din PSD (Montaj foto)

Deciziile celor doi parlamentari, anunţate prin declaraţii transmise, duminică, agenţiei MEDIAFAX, survin alegerii lui Victor Ponta la conducerea PSD, însă ambii au negat orice legătură între demisii şi preluarea şefiei partidului de către Ponta.

Şerban Mihăilescu era membru PSD din 1991, membru în conducerea partidului, şi a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, dar şi pe cea de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în Cabinetul Năstase.

Ioan Munteanu a fost membru PDSR în perioada 1992-1999, în 2000 a trecut la ApR, iar din 2000 a intrat în PSD, fiind până în 2004 lider al filialei Neamţ. El a fost vicepremar al oraşului Piatra Neamţ şi apoi prefect de Neamţ.

Prin aceste demisii, grupul parlamentarilor independenţi va fi format din 15 deputaţi şi nouă senatori.

Ion Stan, vicepreşedinte PSD, declara, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte, că la grupul parlamentar al PSD circulă o listă cu deputaţi şi senatori social-democraţi care ar urma să treacă la grupul independenţilor.

"Are multe nume sonore. Ar pune grupurile parlamentare din partid într-o situaţie delicată, pentru că plecarea unui număr important de parlamentari ar duce şi la scăderea importanţei grupului în cele două Camere. I-am rugat pe colegi să reflecteze, că după 20 februarie va exista PSD, nu trebuie să ne clătinăm la fiecare vânt pe care unii îl consideră tsunami", spunea Stan.

Gabriel Oprea declara, la începutul lunii ianuarie, că în grupul independenţilor au existat discuţii despre un nou partid politic, însă aceasta nu este o prioritate, după ce senatorii independenţi Liviu Câmpanu, Laurenţiu Chirvăsuţă, Ovidius Mărcuţianu şi Sorin Serioja anunţaseră că au existat discuţii în grupul independenţilor pentru înfiinţarea Uniunii pentru Progres, menţionând că şi-ar dori concretizarea proiectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici