Dragnea: M-am hotărât să vorbesc mai multe după Congres. Nu vreau să influenţez votul / Ce spune liderul PSD despre candidatura lui Dăncilă şi ce mesaj are pentru contestatarii alegerilor

Preşedintele PSD Liviu Dragnea le-a transmis, joi, contestatarilor din partid că procedura după care se vor desfăşura alegerile la congres a fost votată cu mare majoritate în şedinţa Consiliului Executiv, iar dacă sunt nemulţumiţi nu înţelege de ce aceştia candidează.

1438 afișări
Imaginea articolului Dragnea: M-am hotărât să vorbesc mai multe după Congres. Nu vreau să influenţez votul / Ce spune liderul PSD despre candidatura lui Dăncilă şi ce mesaj are pentru contestatarii alegerilor

Dragnea: M-am hotărât să vorbesc mai multe după Congres. Nu vreau să influenţez votul / Mesajul liderului PSD pentru contestatarii alegerilor

"Dacă îmi aduc aminte cred că tot dumnealor susţineau ideea de democraţie internă. Unul dintre principiile fundamentale e votul. În Comitetul Executiv s-a aprobat cu vot covârşitor aceasta metodă. În Comitetul Executiv de mâine se aprobă sau respinge orice dosar de candidatură", a declarat joi, Liviu Dragnea, fiind întrebat de nemulţumirile unor membri PSD.

Ecaterina Andronescu, Nicolae Bănicioiu, Codrin Ştefănescu sau Cătălin Rădulescu, au contestat fie procedura de alegere de la congresul din 10 martie, fie oportunitatea acestor alegeri. Toţi cei amintiţi vor candida pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general sau vicepreşedinte de partid.

Totodată, Ecaterina Andronescu a afirmat că ar fi fost potrivit ca acest congres să fie organizat pentru proiectul de ţară.

"Văd că se concrentrează pe proiectul de ţară, dar startul proiectului va fi prezentat la congres. (...) Dacă nu suntem de acord cu nişte alegeri de ce candidăm?", a fost răspunsul liderului PSD.

"Să se gândească şi la partidul pentru care spun că muncesc (...) Opinia majorităţii a fost că dacă un candidat nu găseşte susţinere la organizaţia din care face parte, atunci pot fi probleme", le-a mai transmis Dragnea.

Dragnea: M-am hotărât să vorbesc mai multe după Congres; Nu vreau să influenţez votul

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că s-a hotărât să vorbească „mai mult” după Congres pentru că nu vrea să influenţeze votul, afirmând că este „o minciună” acuzaţia potrivit căreia îşi propune ca prin acest Congres să îi îndepărteze pe social-democraţii care nu îi sunt aproape.

„Nu, este o minciună, dar eu m-am hotărât să vorbesc mai multe după Congres pentru că nu vreau să influenţez votul şi nu vreau să mă acuze cineva pentru că am spus unele lucruri care ar putea afecta şansele la alegeri. Partea principală la Congres va fi prima parte, când vor fi prezentate câteva documente şi suspuse aprobării”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, solicitat să comenteze acuzaţiile care i se aduc, potrivit cărora Congresul PSD este organizat doar pentru a-i îndepărta pe oamenii care nu îi sunt aproape.

Dragnea, despre candidatura Vioricări Dăncilă pentru preşedinte executiv PSD: O susţin fără ezitare

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că o va susţine pe Viorica Dăncilă fără vreo ezitare pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, listele de candidaţi urmând să fie validate în Comitetul Executiv de vineri.

"Mi-a spus că a fost sunată de mai mulţi colegi şi colege din organizaţia de femei care i-au propus să candideze pentru această funcţie (n.r.: preşedinte executiv PSD). M-a informat de decizie. O voi vota fără niciun fel de ezitare", a declarat joi Liviu Dragnea.

Organizaţia PSD Bucureşti-Ilfov a votat miercuri o rezoluţie prin care îşi exprimă susţinerea pentru candidatura Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv.

Întrebat dacă premierul şi-a depus candidatura, preşedintele PSD spune că nu a apucat să discute despre candidaturi şi că se va interesa în cursul zilei de joi.

Vicepreşedinţii PSD Nicolae Bănicioiu şi Ecaterina Andronescu şi-au depus, la rândul lor, candidaturile pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, contestând totodată oportunitatea unui congres în această perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici